Cel mai mare spital veterinar din România, cu program non-stop, va fi deschis în Capitală. Când va avea loc deschiderea

Cel mai mare spital veterinar din România va fi deschis în Capitală anul viitor, anunţă reprezentanţii Facultăţii de Medicină Veterinară, precizând că acesta va funcţiona non-stop. Costul unităţii spitaliceşti este de 20 de milioane de lei, iar banii sunt alocaţi de MEN şi instituţia de învăţământ.

1749 afișări
Imaginea articolului Cel mai mare spital veterinar din România, cu program non-stop, va fi deschis în Capitală. Când va avea loc deschiderea

Cel mai mare spital veterinar din România urmează să fie deschis în Capitală în 2019

“Construcţia a fost demarată în anul 2009 (prima construcţie nouă destinată pregătirii clinice a studenţilor, activităţilor de diagnostic şi cercetare realizate în campusul facultăţii din 1928), suma totală incluzând dotările ridicându-se la 20 milioane lei. (...) În acest moment ne aflăm în etapa finalizării achiziţiilor pentru ultimele dotări”, a declarat, pentru MEDIAFAX, decanul Facultăţii de Medicină Veterinară din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti, Gabriel Predoi.

90% din suma necesară a fost alocată de Ministerul Educaţiei Naţionale, iar 10% fonduri proprii ale Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti. Spitalul va fi plasat în curtea Facultăţii de Medicină Veterinară.

Reprezentantul Facultăţii de Medicină Veterinară spune că spitalul va activa non-stop şi va fi dotat cu aparate performante.

“Acest spital este unic prin diversitatea specializărilor şi dotărilor, fiind accesibil 24/24 în fiecare zi a anului. Pornind de la un centru de imagistică de excepţie (CT, RMN, radiologie, ecografie), laborator clinic complet, continuând cu spaţii de examinare şi spaţii de internări inclusiv pentru pacienţii critici”, a mai spus Gabriel Predoi.

Unitatea spitalicească va avea patru blocuri operatorii dotate la cele mai înalte standarde, care vor putea asigura intervenţii chirurgicale pe ţesuturi moi, ortopedie, endoscopii-laparascopii, oftalmologie, neurochirurgie.

Decanul spune că acesta va fi cel mai mare spital universitar veterinar din România şi se va afla în topul spitalelor similare din Europa.

“Spitalul va fi integrat atât circuitului didactic, cât şi activităţilor de diagnostic şi terapie. Preţurile pentru serviciile oferite vor fi aliniate pieţei veterinare în acord cu dotările şi specializările medicilor. Având în vedere că aici se vor desfăşura activităţi în pregătirea practică-clinică a studenţilor, preţurile vor fi cu 10-20% mai mici pe anumite segmente”, a mai spus Gabriel Predoi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici