Cel mai mare ştrand din ţară a fost deschis, dar oamenii nu au putut face baie

Ştrandul Neptun din Arad, considerat cel mai mare din ţară, a fost deschis, vineri, oferind gratuitate la intrare în primele patru zile, dar temperaturile scăzute şi vântul puternic au ţinut la distanţă vizitatorii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

2325 afișări
Imaginea articolului Cel mai mare ştrand din ţară a fost deschis, dar oamenii nu au putut face baie

Cel mai mare ştrand din ţară a fost deschis, dar oamenii nu au putut face baie (Imagine: Sorin Florea/ Mediafax Arhiva Foto)

Bazinele Ştrandului Neptun au fost pregătite pentru inaugurarea noului sezon estival încă de vineri, însă oamenii nu s-au înghesuit să încerce bazinele, deoarece afară au fost 23 de grade Celsius, iar vântul a bătut cu putere. Pentru ca ştrandul să poată fi utilizat din prima zi, administraţia locală se gândeşte la investiţii pentru sezonul viitor.

„Suntem pregătiţi pentru deschiderea acestui sezon, dar evident am anunţat investiţii importante pe ştrand. Am decis, împreună cu societatea municipalităţii care administrează ştrandul, ca în viitor să mărim adâncimea pe care o avem astăzi cu puţul termal pentru a da o tempertură şi mai mare apei din bazinele de pe ştrand. Dăm drumul la un studiu de fezabilitate în acest moment, asta înseamnă că putem obţine anul viitor în primăvară un constructor care să mărească adâncimea puţului şi să obţinem o temperatură în jurul a 40 de grade Celsius. (...) Va începe în acest an montarea noilor topogane, dar finalizarea va fi în cursul anului viitor", a declarat crespondentului MEDIAFAX primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.

Ştrandul Neptun, aflat pe malul stâng al Mureşului, în centrul municipiului Arad, este considerat cel mai mare din ţară. Este al doilea ştrand ca mărime din Europa situat lângă o apă curgătoare.

Baza de agrement se întinde pe o suprafaţă de peste 50 de hectare, din care circa 30 de hectare sunt utilate, integrând piscine, locuri de plajă, solarii pentru nudişti, un camping cu peste 400 de căsuţe, zeci de localuri, cluburi, discoteci sau restaurante, mai multe terenuri sportive şi jocuri specifice parcurilor de distracţii.

În fiecare sezon, ştrandul din Arad înregistrează câteva sute de mii de vizitatori.

Primăria Municipiului Arad a investit, în ultimii ani, pentru modernizarea ştrandului, câteva milioane euro.

Pentru acces la ştrand, un adult plăteşte 13 lei, iar studenţii, elevii şi pensionarii plătesc 7 lei. O familie formată din doi adulţi şi un copil intră la ştrand contra sumei de 25 de lei.

Adminnistratorii au gândit şi variante de abonament: pe un sezon costă 650 de lei, preţ întreg, iar un abonament lunar costă 200 de lei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici