Video Cel mai spectaculos drum din România se redeschide mai devreme

Reprezentanţii Secţiei Drumuri Naţionale Târgu-Jiu au anunţat, vineri, că angajaţii pun la punct ultimele detalii, în aşa fel încât Transalpina să fie deschisă circulaţiei rutiere mai devreme faţă de estimarea iniţială. Traficul rutier ar putea fi reluat de săptămâna viitoare.

1921 afișări

Circulaţia rutieră pe DN 67C, care leagă judeţele Alba, Vâlcea, Hunedoara şi Gorj pe traseul montan, ar putea fi redeschisă săptămâna viitoare. Zăpada a fost îndepărtată de pe şosea de echipele Secţiei Drumuri Naţionale Târgu-Jiu, urmând ca o comisie de analiză să stabilească, miercuri, reluarea traficului pe cel mai spectaculos drum din România. Iniţial, drumarii au estimat că drumul va fi deschis în luna iunie.

”Sunt toate premisele să se deschidă săptămâna viitoare, pentru că săptămâna aceasta directorul regional, domnul Alin Golumbeanu, a dispus să efectuăm toate măsurile să punem drumul în siguranţă până la sfârşitul săptămânii. Am degajat zăpada de pe carosabil, verificăm încă o dată semnalizarea şi vedem dacă mai e nevoie să propunem de urgenţă să se efectueze şi marcajul cu vopsea galbenă în regim de şantier. Actualul marcaj se cunoaşte bine şi se poate circula, urmând ca noi să mai finalizăm câteva indicatoare de circulaţie, să le înlocuim pe cele care, în zona Lotrului, au mai fost distruse de vântul foarte puternic. Săptămâna viitoare se întâlneşte comisia, nu hotărăşte o singură persoană, este o comisie de specialitate din care fac parte atât ingineri de drumuri, de trafic rutier, specialişti în siguranţa rutieră, poliţiştii”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Ion Tudor, directorul Secţiei Drumuri Naţionale Târgu-Jiu.

Potrivit acestuia, circulaţia rutieră pe Drumul Naţional 67C va fi reluată doar în timpul zilei. De asemenea, se menţine şi restricţia de 30 de kilometri la oră, precum şi cea prin care se interzice accesul pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

”Prioritară pentru noi este siguranţa participanţilor la trafic. Deocamdată se va circula doar pe timp de zi, tonajul rămâne la 3,5 tone în prima fază, urmând să mai venim cu alte completări. Transalpina este un drum turistic, nu industrial, nu se cară marfă pe el, noaptea pericolul este mai mare, pentru că mai sunt încă multe de făcut, şi zidurile de sprijin, şi de turnat asfalt în câteva puncte. Aşa că, în timpul zilei, să ne bucurăm cu toţii de Drumul Regelui şi de frumuseţea acestui drum”, a spus Ion Tudor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici