Cele mai multe ţări optează pentru testarea în masă. Iohannis: Mai mult decât s-a făcut nu a existat cerere

  • Teoretic putem să prelucrăm până în 50 de mii de teste Covid-19, dar nu sunt cerute
  • Instalaţiile existente nu ne ajută să facem testarea în masă
  • În Liverpool, Slovacia, China şi Franţa testarea în masă a fost posibilă
274 afișări
Imaginea articolului Cele mai multe ţări optează pentru testarea în masă. Iohannis: Mai mult decât s-a făcut nu a existat cerere

Putem să prelucrăm până în 50 de mii de teste Covid-19, dar nu vrem. Testările se fac din oficiu sau la cerere, iar cerere mai mare decât acum nu a existat, după cum spune preşedintele României, Klaus Iohannis, într-o declaraţie de presă.

Klaus Iohannis, preşedintele României: „Mai mult decât s-a făcut nu a existat cerere. La noi persoanele nu se testează în masă fiindcă aceste proceduri nu sunt posibile cu instalaţiile existente, iar numărul de persoane trimise de DSP-uri şi solicitări de persoane fizice care vor să fie de bună voie testate sunt cele pe care le vedeţi zilnic communicate.”

În timp ce noi nu avem instalaţiile necesare, celelate ţări au început de mult testarea în masă. Slovacia a fost prima ţară din lume care a dat startul testării. Din 4 decembrie urmează şi Austria.

”Putem cumpăra milioane de teste antigen. Este o provocare logistică pe care o pregătim cu armata, cu ministerul sănătăţii şi cu autorităţile regiunilor”, spune Sebastian Kurz, cancelarul Austriei.

China a testat 3 milioane de oameni dintr-un singur oraş, în două zile. Italia, Germania, Franţa şi SUA se îndreaptă către testarea în masă, de asemenea.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici