Cele peste 50.000 de semnături din campania "Pune preţ pe viaţă" au ajuns la premierul Victor Ponta

Campania postului Acasă "Pune preţ pe viaţă" şi dosarele cu cele peste 50.000 de semnături care susţin decontarea tratamentului profilactic pentru hemofilie au ajuns, luni, pe masa premierului Victor Ponta, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX de postul TV.

145 afișări
Imaginea articolului Cele peste 50.000 de semnături din campania "Pune preţ pe viaţă" au ajuns la premierul Victor Ponta

Cele peste 50.000 de semnături din campania "Pune preţ pe viaţă" au ajuns la premierul Victor Ponta

"Avem 50.000 de semnături, am venit să vi le oferim", i-a spus Cabral premierului Victor Ponta, care a răspuns: "Semnez şi eu!".

"Problema exista deja, noi venim cu o rezolvare. Românii care suferă de hemofilie nu primesc tratament decât în momentul în care au o problemă. Deci noi acum producem oameni cu handicap", a continuat Cabral.

România este singura ţară din Europa care nu decontează tratamentul profilactic pentru hemofilie, iar în ţara noastră sunt aproximativ 2.200 de bolnavi. Tratamentul este foarte costisitor, aproximativ 2.000 de euro/ lună şi sunt foarte puţini care şi-l pot permite. Cu toate acestea, există speranţă pentru copiii bolnavi de hemofilie, aceştia pot duce o viaţă normală dacă primesc tratament la timp.

"În cazul unei operaţii pentru un astfel de hemofilic se asigură factor în valoare de 200.000 de euro. Ceea ce înseamnă tratamentul pe 8 ani", declară Carmen Uscatu, Asociaţia "Dăruieşte Viaţa".

"Pe termen lung, statul român cheltuie bani în plus. Iar noi ce vă propunem este ca pe termen lung să facem economii", completează Oana Gheorghiu, de la Asociaţia Dăruieşte Viaţa.

"Pune preţ pe viaţă" şi ajută la refacerea Centrului medical de tratament şi recuperare de la Buziaş, singurul centru în care bolnavii de hemofilie beneficiază de recuperare şi tratament, distrus în urma unui incendiu izbucnit în mai 2012. Cei care vor să ajute pot dona 2 euro (valoare care nu conţine TVA), la numărul scurt 8865, într-o campanie realizată cu sprijinul Cosmote, Orange şi Vodafone.

Prin acest demers, Acasă îşi doreşte să determine Ministerul Sănătăţii să acorde tratamentul pentru bolnavii de hemofilie şi să sporească strângerea de fonduri pentru dotarea Centrului de la Buziaş, singurul din România, pentru ca fiecărui copil diagnosticat cu hemofilie să i se acorde dreptul la viaţă printr-un tratament profilactic corespunzător, aşa cum se întâmplă în fiecare ţară europeană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici