Cele peste o mie de persoane sinistrate din judeţul Botoşani se confruntă cu lipsa apei potabile

Peste o mie de persoane sunt sinistrate în localităţile afectate de inundaţii din judeţul Botoşani, potrivit datelor prezentate, miercuri, în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, unde primarii au arătat că principala problemă cu care se confruntă oamenii este lipsa apei potabile.

56 afișări
Imaginea articolului Cele peste o mie de persoane sinistrate din judeţul Botoşani se confruntă cu lipsa apei potabile

Cele peste o mie de persoane sinistrate din judeţul Botoşani se confruntă cu lipsa apei potabile (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

În cadrul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani desfăşurată miercuri primarii din localităţile afectate au arătat că principala problemă cu care se confruntă este lipsa apei potabile.

În Dorohoi, unde apa nu s-a retras încă din locuinţe, există peste o mie de sinistraţi şi peste 250 de case afectate de ape.

"Persoanele au fost cazate la un motel, spital, Seminarul Teologic precum şi la rude. E un flux continuu al persoanelor care solicită cazare sau care doresc să se întoarcă acasă", a declarat primarul municipiului Dorohoi, Dorin Alexandrescu.

El a spus că echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Nicolae Iorga" al judeţului Botoşani, împreună cu forţe ale MApN, jandarmi, poliţişti, poliţişti de frontieră şi voluntari ai serviciului pentru situaţii de urgenţă din localitate au acţionat şi miercuri pentru evacuarea bunurilor din locuinţele care sunt în pericol de a se prăbuşi.

"Având în vedere că la Dorohoi este întreruptă alimentarea cu apă, mâine, la Dorohoi va fi pusă în funcţiune o instalaţie de filtrare a apei", a mai spus Alexandrescu.

Un bilanţ provizoriu al pagubelor arată că în comuna Şendriceni au fost afectate 70 de case, din care şase necesită reparaţii capitale, 80 de fântâni sunt colmatate şi 15 kilometri de drumuri comunale sunt impracticabile.

În comuna Ibăneşti sunt nouă case distruse în totalitate, jumătate din comună este fără energie electrică, iar 300 de fântâni sunt colmatate.

În comuna Cândeşti aproximativ 500 de fântâni sunt colmatate, 45 de gospodării inundate, 120 de persoane au fost evacuate, iar în Hilişeu Horia au fost distruse 11 case şi 170 de fântâni sunt colmatate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici