Celulă de criză la Ministerul Transporturilor, în urma accidentului feroviar/ CFR Călători: Mecanicul trenului implicat în accidentul feroviar continuă drumul până la destinaţie

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a cerut crearea unei celule de criză în urma accidentului feroviar în care au murit patru persoane, potrivit unui comunicat transmis joi de instituţie.

2195 afișări
Imaginea articolului Celulă de criză la Ministerul Transporturilor, în urma accidentului feroviar/ CFR Călători: Mecanicul trenului implicat în accidentul feroviar continuă drumul până la destinaţie

Din celula de criză fac parte ministrul Transporturilor, secretarul de stat coordonator al domeniului feroviar, Dragoş Titea, şi reprezentanţi ai instituţiilor implicate - CFR Călători, CFR Infrastructură, Autoritatea Feroviară Română (AFER) şi Agenţia de Investigare Feroviară Română (AGIFER), potrivit Ministerului Transporturilor.

CFR Călători: Mecanicul trenului implicat în accidentul feroviar continuă drumul până la destinaţie

Mecanicul trenului IR1983 implicat în incidentul feroviar în care au murit patru persoane continuă drumul până la destinaţie, în Constanţa, fiind însoţit în cabină de şeful de tren, a transmis purtătoarea de cuvânt a CFR Călători, Alina Predescu.

„Mecanicul trenului IR1983 nu a fost înlocuit. Acesta a declarat că poate continua drumul. Personalul din cadrul departamentului de Siguranţă a Circulaţiei a discutat cu el. Şeful de tren îl însoţeşte în cabină până la destinaţie, în Constanţa”, a precizat Predescu.

Mecanicul urmează să fie consiliat, conform procedurii existente, a declarat, anterior, purtătoarea de cuvânt.

Circulaţia a fost reluată în zonă, după mai multe ore de blocaj.

Joi, în jurul orei 09:20 trenul IR 1983 Bucureşti – Constanţa a lovit în zona Pasărea un grup de patru persoane. Este vorba despre o mamă şi cele trei fiice ale ei, de trei, opt şi, respectiv, 10 ani.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov au deschis un dosar penal pentru a stabili cauzele şi circumstanţele în care femeia şi cei trei copii ai ei au murit, după ce au fost călcaţi de tren, pe magistrala 800 Bucureşti-Constanţa.

Un criminalist al parchetului este la faţa locului pentru cercetări amănunţite.

„Conductorul trenului va fi audiat în cadrul dosarului penal, care a fost deschis de poliţişti, sub coordonarea procurorului de la Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov”, a explicat purtătorul de cuvânt al IGPR, Georgian Drăgan.

Potrivit unor surse, femeia ar fi fost gravidă, însă această informaţie va fi verificată de Institutul de Medicină Legală.

Surse judiciare au precizat, pentru MEDIAFAX, că, în haina femeii a fost găsit un bilet de adio, cel mai probabil fiind vorba despre scrisoarea femeii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici