Centrul Social pentru persoane fără adăpost, supraaglomerat. Oamenii dorm pe jos - GALERIE FOTO

Centrul Social de Urgenţă pentru persoane fără adăpost din Ploieşti este supraaglomerat, noaptea, în această perioadă, oamenii străzii fiind nevoiţi să doarmă şi pe jos, transmite corespondentul MEDIAFAX.

311 afișări
Imaginea articolului Centrul Social pentru persoane fără adăpost, supraaglomerat. Oamenii dorm pe jos - GALERIE FOTO

Centrul Social pentru persoane fără adăpost, supraaglomerat. Oamenii dorm pe jos (Imagine: Mediafax Foto)

Odată cu scăderea temperaturilor, Centrul Social de Urgenţă pentru persoane fără adăpost din Ploieşti a devenit neîncăpător pentru cei care nu au un acoperiş deasupra capului. Luni noapte, 57 de persoane au venit să doarmă în această instituţie, în condiţiile în care capacitatea este de 50 de locuri.

“Odată cu venirea timpului rece, centrul depăşeşte numărul de paturi. Nu sunt problemele, cu experienţa anilor trecuţi facem faţă oricăror situaţii. Pentru cei care nu au loc în paturi avem în dotare 30 de saltele şi le dăm să se poată odihni”, a declarat Romeo Făcăleţ, şeful Centrului Social de Urgenţă pentru persoane fără adăpost.

Potrivit sursei citate, oamenii pun saltelele pe jos, pe holuri, unde şi dorm peste noapte.

“Pe lângă cazare, li se oferă materiale ingienico-sanitare pentru toaleta personală, li se spală hainele de două ori pe săptămână. Dacă vin cu haine rupte li se dau haine în loc”, a mai precizat Romeo Făcăleţ.

Oamenii spun că nu îi deranjează să doarmă pe jos, pe saltele, atâta timp cât au un acoperiş deasupra patului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici