CERCETARE administrativă la Curtea de Apel Ploieşti, după întârzierea actelor cu privire la extrădarea lui Ghiţă din Serbia

Curtea de Apel Ploieşti a demarat o anchetă administrativă cu privire la persoanele implicate în eliberarea actelor necesare cu privire la extrădarea lui Sebastian Ghiţă şi cum au acţionat acestea, după ce ministrul Tudorel Toader a criticat viteza de reacţie a instanţei din Ploieşti.

579 afișări
Imaginea articolului CERCETARE administrativă la Curtea de Apel Ploieşti, după întârzierea actelor cu privire la extrădarea lui Ghiţă din Serbia

CERCETARE administrativă la Curtea de Apel Ploieşti, după întârzierea actelor cu privire la extrădarea lui Ghiţă din Serbia

"Aspectele care au condus la înaintarea acestei din urmă adrese, în original, către ministerul Justiţiei, la data 21.03.2018 formează obiectul unei cercetări administrative, în vederea identificării persoanelor responsabile cu privire la aceasta", se arată într-un punct de vedere al Curţii de Apel Ploieşti, la solicitarea agenţiei MEDIAFAX.

Aceeaşi sursă precizează că prima solicitare de date a Ministerului Justiţiei, în cazul Ghiţă, a venit pe 27 februarie 2018, iar răspunsul a fost dat pe 5 martie. Două zile mai târziu, ministerul Justiţiei a revenit cu o cerere astfel încât actele să fie trimise în original. Adresa de răspuns a fost înaintată, în original, către minister, abia pe 21 martie.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, miercuri, că a durat două săptămâni, respectiv de pe 7 martie pe 21 martie, ca magistraţii Curţii de Apel Ploieşti să trimită documentele în original pentru extrădarea lui Sebastian Ghiţă, precizând că "şi pe jos ar fi ajuns mai devreme".

"Cel mult, puteţi întreba Curtea de Apel Ploieşti de ce i-au trebuit două săptămâni, de pe 7 martie până pe 21 martie, să ajungă de la Ploieşti la Ministerul Justiţiei din România , unde ar fi ajuns şi pe jos mai devreme de două săptămâni", a declarat, miercuri, Tudorel Toader la ministerul Justiţiei.

Reacţia ministrului Justiţiei vine după ce presa sârbă a scris că documentele suplimentare în cazul Sebastian Ghiţă nu au ajuns la Înalta Curte de Casaţie din Belgrad, în contextul în care Tudorel Toader spunea că acestea au fost trimise până la finalul lunii martie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici