Cercetătările privind declaraţiile de avere ale Rodicăi Stănoiu, reluate la plângerea CNSAS

CNSAS a obţinut reluarea cercetărilor în cazul declaraţiile de avere ale fostului ministru al Justiţiei, Rodica Stănoiu, care ar fi scrise de persoane diferite, iniţial în acest caz Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţiei dând neînceperea urmăririi penale.

186 afișări
Imaginea articolului Cercetătările privind declaraţiile de avere ale Rodicăi Stănoiu, reluate la plângerea CNSAS

Cercetătările privind declaraţiile de avere ale Rodicăi Stănoiu, reluate la plângerea CNSAS (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) a denunţat procurorului general al României "fapte penale de natură să aducă o vătămare gravă înfăptuirii justiţiei, precum şi activităţii CNSAS", referitoare la declaraţiile de avere depuse de Senat în procesul Rodicăi Stănoiu, de la Curtea de Apel Oradea, unde fostul ministru a contestat calitatea de colaborator al fostei Securităţi, verdict dat de o instanţă inferioară. Procesul de la Oradea are termen de judecată în 5 septembrie.

Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii a reclamat, într-un denunţ obţinut de MEDIAFAX, faptul că Senatul a comunicat două declaraţii de avere ale Rodicăi Stănoiu - care contestă în instanţă calitatea de colaborator al fostei Securităţi, susţinând că notele informative ce îi sunt atribuite nu sunt scrise de ea - care par a fi scrise şi semnate de persoane diferite.

Declaraţiile de avere - completate şi semnate de Stănoiu - au fost solicitate de către judecători pentru a se putea face comparaţii între scrisurile de pe acte, iniţial fiind trimisă de către Senat doar o copie după declaraţia din 9 ianuarie 2006.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici