Ceremonial militar organizat la Boboc pentru militarii morţi la Tuzla

Ceremonialul militar şi religios organizat, miercuri, la Şcoala de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene de la Boboc, unde au fost aduse sicriele cu trupurile neînsufleţite a patru dintre cei 12 militari morţi în accidentul aviatic de la Tuzla s-a încheiat în jurul orei 12.00.

84 afișări
Imaginea articolului Ceremonial militar organizat la Boboc pentru militarii morţi la Tuzla

Ceremonial militar organizat la Boboc pentru militarii morţi la Tuzla (Imagine: Cristi Cimpoeş/Mediafax Foto)

Ceremonialul militar şi religios s-a desfăşurat în prezenţa a peste 500 de persoane, rude ale celor patru militari care au activat la Şcoala din Boboc, dar şi militari din întreaga Garnizoană Buzău.

Cei patru militari care au activat la Şcoala de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene "Aurel Vlaicu" de la Boboc şi care au murit în catastrofa de la Tuzla - căpitanul Şcolii de Aplicaţie de la Boboc, comandorul Nicolae Jianu, locotenentul Lavinia Guiţă, locotenent-comandorul Cătălin Vicenţiu Antoche şi maistrul militar Răzvan Rângheţ - au fost aduşi la Boboc cu o aeronavă, sicriele fiind coborâte pe braţe de militari şi aşezate în mijlocul pistei, sub privirile rudelor şi foştilor colegi.

La eveniment a fost prezent şi şeful Statului Major al Forţelor Aeriene, Ioan Aurel Stanciu, care la finalul ceremoniei a luat cuvântul, asigurând familiile victimelor de la Tuzla că vor primi tot sprijinul de care vor avea nevoie.

Stanciu le-a cerut iertare familiilor militarilor morţi pentru faptul că nu îi poate aduce înapoi pe cei dragi.

La finalul ceremonialului, sicriele cu trupul comandorului Nicolae Jianu şi al locotenentului Lavinia Guită au fost urcate din nou într-o aeronavă, urmând să fie duse în Bucureşti şi la Câmpia Turzii, acolo unde vor fi înmormântaţi cei doi militari. Jianu va fi înmorantat vineri, iar Guiţă cu o zi înainte.

Sicriul cu trupul locotenent-comandorului Cătălin Vicenţiu Antoche a fost urcat într-un camion şi va fi dus la Focşani, acolo unde joi va avea loc înmormântarea, în timp ce maistrul militar Răzvan Rângheţ va fi înhumat la Buzău.

Miercuri dimineaţă, în toate unităţile militare din ţară şi din teatrele de operaţii au avut loc ceremonii militare şi religioase, în semn de respect şi preţuire pentru militarii decedaţi în catastrofa aviatică de la Tuzla.

Bilanţul catastrofei aviatice petrecute, luni după-amiază, la Tuzla, este de 12 morţi şi doi răniţi.

În urma accidentuluişi-au pierdut viaţa patru militari din cadrul Forţelor Aeriene şi opt din cadrul Forţelor Navale.

Aceştia sunt: comandorul Nicolae Jianu (comandantul Şcolii de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene "Aurel Vlaicu" din Boboc), care avea 49 de ani, era căsătorit şi avea doi copii, locotenent-comandor Cătălin Vicenţiu Antoche (34 de ani), care era căsătorit şi avea un copil, locotenent Lavinia Guiţă (26 de ani), necăsătorită.

În accidentul aviatic şi-au pierdut viaţa şi maistrul militar clasa I Răzvan Rângheţ, care avea 43 de ani, era căsătorit şi avea doi copii, locotenent Liviu Antim, care avea 27 de ani şi era necăsătorit, maistrul militar clasa a II-a Florin Claudiu Cişmaşu, care avea 34 de ani, era căsătorit şi avea doi copii.

De asemenea, în accident au murit şi maistrul militar clasa a II-a Cătălin Rădoi, care avea 36 de ani, era căsătorit şi avea un copil, maistrul militar clasa a III-a Băduţ Papuc, care avea 29 de ani şi era necăsătorit, fruntaşul Constantin Vlăduţ Sărman, care avea 26 de ani şi era necăsătorit, fruntaşul Marius Cătălin Chioveanu, care avea 22 de ani şi era necăsătorit, fruntaşul Cosmin Furtună, în vârstă de 28 de ani, necăsătorit, şi soldatul Cosmin Florescu, în vârstă de 25 de ani, necăsătorit.

Cei doi militari răniţi sunt căpitanul Daniel Bâlsanu şi maistrul militar clasa a IV-a Marius Nazare, aceştia fiind internaţi la Spitalul Militar din Capitală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici