Cererea de contopire a pedepselor lui Gigi Becali va fi judecată în 27 iunie

Cererea de contopire a pedepselor lui Gigi Becali va fi judecată în 27 iunie, a decis, miercuri, Tribunalul Bucureşti, care a stabilit că la dosar trebuie ataşate fişa de cazier judiciar a finanţatorului Stelei şi copii după minutele instanţelor care l-au condamnat.

314 afișări
Imaginea articolului Cererea de contopire a pedepselor lui Gigi Becali va fi judecată în 27 iunie

Cererea de contopire a pedepselor lui Gigi Becali va fi judecată în 27 iunie (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Instanţa a mai decis ca, tot până la termenul din 27 iunie, să fie ataşate şi dosarele de executare în baza cărora au fost emise mandatele de executare a pedepeselor.

La începutul şedinţei de miercuri de la Tribunalul Bucureşti, avocaţii lui Becali au cerut ca şedinţa să fie secretă, pentru ca clientului lor să nu îi fie afectate imaginea, demnitate şi viaţa de familie. Apărătorii lui Becali au susţinut că există riscul de a fi afectat chiar actul de justiţie.

"Presa doreşte cu tot dinadinsul să transforme procesul public într-o dezbatere", a spus unul dintre avocaţi.

Procurorul nu a fost de acord cu solicitarea, propunând să i se dea cuvântul lui Becali, pe motiv că acesta ar putea avea altă opinie decât cea a avocaţilor.

Finanţatorul Stelei a explicat în faţa instanţei că nu doreşte ca familia lui să afle de la televizor detalii privind procesul şi a solicitat presei să înţeleagă ideea unui "divorţ" temporar al lui de media.

"Sunt un om care a avut o viaţă publică intensă. Am iubit, presa, am trăit cu presa, ei trebuie să înţeleagă că asta mi-a făcut bine şi rău şi, dacă m-au iubit cu adevărat, trebuie să înţeleagă că este o perioadă de «divorţ»", a afirmat Gigi Becali.

El a argumentat prin faptul că mediatizarea evenimentelor de la instanţă ar putea avea consecinţe asupra familiei sale. "Pe mine mă intereseză cel mai mult pedeapsa mea. Nu aş vrea ca familia mea să vadă trei-patru ore de breaking-news. Pentru ce? Pentru ce să-i bubuie inima nevestei? Pentru ce fetele mele să plângă? Pentru ce mama să facă 25 de rugăciuni? Încă o dată, îmi cer iertare pentru acest «divorţ» şi îi rog să mă ierte că sunt de acord cu avocaţii", a spus Becali.

Instanţa a respins solicitarea ca şedinţa să fie secretă, iar în final a amânat judecarea cauzei pentru 27 iunie.

Tot miercuri, Tribunalul Bucureşti a respins cererea lui Gigi Becali de întrerupere pentru trei luni a pedepsei din dosarul schimbului de terenuri cu MApN, decizia putând fi atacată la Curtea de Apel Bucureşti.

În 20 mai, Gigi Becali a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării Naţionale (MApN). Alături de acesta au primit pedepse de câte doi ani de închisoare cu executare fostul ministru al Apărării Victor Babiuc şi fostul şef al Statului Major General Dumitru Cioflină.

Aceştia au fost încarceraţi în 20 mai la Penitenciarul Rahova, iar în 10 iunie au fost transferaţi la Penitenciarul Jilava.

În 4 iunie, Gigi Becali a fost condamnat tot la trei ani de închisoare cu executare în dosarul "Valiza", pentru dare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, decizia dispusă de Completul de cinci judecători al instanţei supreme fiind definitivă.

Instanţa nu a făcut reindivualizarea şi contopirea pedepselor lui Gigi Becali, astfel că avocaţii acestuia au cerut, la Tribunalul Bucureşti, contopirea pedepselor, pentru a se constata care este cea mai mare pe care o are de efectuat acesta. Cererea de contopire a pedepselor va fi judecată de magistraţii Tribunalului Bucureşti tot miercuri, 19 iunie.

Gigi Becali şi-a pierdut mandatul de deputat în urma condamnării sale definitive. Camera Deputaţilor a aprobat în 5 iunie, prin vot, vacantarea locului de deputat al lui Gigi Becali.

În 11 februarie, Becali a fost condamnat definitiv, tot de instanţa supremă, la trei ani de închisoare cu suspendare, în dosarul sechestrării celor care i-au furat limuzina.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici