Cererea de eliberare provizorie a lui Cornel Penescu, admisă de Tribunalul Argeş

Magistraţii Tribunalului Argeş au admis cererea de eliberare provizorie sub control judiciar a lui Cornel Penescu, arestat preventiv pentru dare de mită într-un nou dosar de corupţie, însă decizia nu este definitivă, putând fi atacată de către procurori.

46 afișări
Imaginea articolului Cererea de eliberare provizorie a lui Cornel Penescu, admisă de Tribunalul Argeş

Cererea de eliberare provizorie a lui Cornel Penescu, admisă de Tribunalul Argeş (Imagine: Darius_Mitrache/Mediafax Foto)

Decizia Tribunalului Argeş poate fi atacată cu recurs în termen de 24 de ore.

Cornel Penescu a fost întrebat de jurnalişti, la intrarea în sediul Tribunalului Argeş, dacă îi pare rău că a renunţat la echipa de fotbal FC Argeş şi a răspuns: "E mai greu aşa", arătând spre cătuşele de la mână.

Dacă va fi eliberat provizoriu, Cornel Penescu va avea mai multe interdicţii.

Astfel, nu are voie să părăsească ţara, trebuie să se prezinte la instanţele de judecată ori de câte ori este chemat, să nu-şi schimbe locuinţa fără încuvinţarea Tribunalului Argeş, să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte niciun fel de arme. Totodată, îi este interzis să meargă la manifestaţii fotbalistice, să ia legătura cu ceilalţi inculpaţi sau martori din dosar sau cu familiile acestora.

Cornel Penesc şi fostul director al societăţii PIC, Liviu Făcăleaţă, au fost arestaţi preventiv, în 11 mai, pentru 29 de zile, de către magistraţii Tribunalului Argeş, pentru infracţiuni de corupţie. Penescu şi Făcăleaţă sunt implicaţi în dosarul în care fostul arbitru Ionică Serea şi arbitrul Marius Martiş, ambii din Focşani, sunt, de asemenea, arestaţi preventiv pentru fapte de corupţie.

Andrei Penescu, fiul finanţatorului echipei FC Argeş, Cornel Penescu, a declarat miercuri că s-a săturat ca familia sa să investească la gruparea piteşteană şi să fie înjurată, precizând că el a luat decizia de a ceda administrarea clubului Primăriei Piteşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici