Cererea Mihaielei Iorga de a fi judecător la Giurgiu, respinsă de CSM

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a decis marţi să respingă solicitarea Mihaiela Iorga de numire în funcţia de judecător la Judecătoria Giurgiu, ea rămânând astfel procuror, potrivit unor surse din cadrul CSM.

157 afișări
Imaginea articolului Cererea Mihaielei Iorga de a fi judecător la Giurgiu, respinsă de CSM

Cererea Mihaielei Iorga de a fi judecător la Giurgiu, respinsă de CSM

Mihaiela Iorga nu a venit marţi în faţa plenului CSM, invocând motive de sănătate.

Pe 29 septembrie, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a sesizat plenul Consiliului Superior al Magistraturii cu propunerea de admitere a cererii de numire în funcţia de judecător formulate de procurorul Mihaiela Moraru-Iorga.

La finele lunii septembrie, Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a decis suspendarea, până la soluţionarea procesului, a ordinului emis de Laura Codruţa Kovesi de a o revoca din DNA pe procurorul Mihaiela Iorga Moraru.

Pe 5 iulie, procurorul şef al DNA a semnat ordinele de revocarea a procurorilor Mihaiela Moraru şi Doru Ţuluş, după ce Secţia pentru procurori a CSM a avizat favorabil solicitarea.

Laura Codruţa Kovesi a cerut revocarea Mihaielei Moraru Iorga pentru motivul că „nu a înregistrat un denunţ în conformitate cu dispoziţiile legale şi nu l-a prezentat spre repartizare procurorului şef al Secţiei din care făcea parte. Neprezentarea denunţului a avut drept consecinţă imposibilitatea aplicării unor dispoziţii procesual penale în raport cu persoane cercetate”. Mai exact, este vorba despre un denunţ pe care procurorul l-ar fi primit prin intermediul aplicaţiei whatsapp.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici