Cererea SUA de predare temporară a hackerului Guccifer, respinsă la Timişoara

Curtea de Apel Timişoara a respins, vineri, cererea autorităţilor din SUA privind predarea temporară a hackerului Marcel Lazăr Lehel - cunoscut şi sub numele de Guccifer - care a accesat ilegal conturile de email ale unor personalităţi americane, inclusiv membri ai familei Bush.

781 afișări
Imaginea articolului Cererea SUA de predare temporară a hackerului Guccifer, respinsă la Timişoara

Cererea SUA de predare temporară a hackerului Guccifer, respinsă la Timişoara (Imagine: Silviu Matei/ Arhiva Mediafax Foto)

Magistraţii Curţii de Apel Timişoara spun că au decis respingerea cererii de predare a lui Lazăr Marcel Lehel în baza legilor care privesc cooperarea cu statele Uniunii Europene şi în baza tratatului de extrădare dintre România şi Statele Unite ale Americii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Decizia Curţii de Apel Timişoara nu este definitivă, ea putând fi contestată în termen de cinci zile.

Îbn vara anului 2014, Tribunalul Bucureşti l-a condamnat pe hackerul Marcel Lazăr Lehel la şapte ani de închisoare cu executare, pentru că a spart conturile de e-mail ale directorului SRI George Maior, ale europarlamentarului Corina Creţu şi ale unor vedete.

Ulterior, Guccifer a fost trimis în judecată şi în Statele Unite ale Americii pentru fraudă online, el fiind acuzat că a accesat ilegal, în perioada 2012-2014, conturile de email ale unor personalităţi americane, inclusiv membri ai familei Bush, fostul secretar de Stat Colin Powell şi Sidney Blumenthal, un apropiat al familiei Clinton.

Guccifer este încarcerat la Penitenciarul Arad.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici