Cetăţean bulgar, trimis în judecată, după ce a fost prins cu 50 de kilograme de heroină la vamă

Un cetăţean bulgar a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT după ce a fost prins, la vama Calafat-Vidin, cu 50 de kilograme de heroină în cabina TIR-ului pe care îl conducea.

255 afișări
Imaginea articolului Cetăţean bulgar, trimis în judecată, după ce a fost prins cu 50 de kilograme de heroină la vamă

Potrivit unui comunicat al DIICOT, bulgarul a fost trimis în judecată pentru trafic de droguri de mare risc şi trafic internaţional de droguri de mare risc.

Acesta a fost prins în 24 mai 2020 la Punctul de Trecere al Frontierei Calafat-Vidin cu 50 de kilograme de heroină ambalată în pachete compacte de câte 1 kilogram.

În urma investigaţiilor s-a stabilit că cetăţeanul bulgar, şofer de profesie, a înfiinţat în Bulgaria, în martie, o firmă de transport internaţional şi a cumpărat TIR-ul la volanul căruia se afla.

La începutul lunii mai, în Suedia, inculpatul a cunoscut un cetăţean macedonean cu care ar fi avut două întâlniri în Suedia şi una în Ungaria. În cadrul discuţiei pe care cei doi ar fi purtat-o, cetăţeanul macedonean i-ar fi propus să transporte un pachet cu „piese auto” din Bulgaria în Suedia. Acesta i-a predat pachetul într-o parcare de lângă Sofia.

Geanta urma să fie transportată în Suedia, tranzitând România, iar odată ajuns acolo, inculpatul urma sa fie contactat telefonic de către expeditor pe un telefon dedicat de pe care acesta avea posibilitatea de a controla în timp real localizarea inculpatului.

Valoarea de piaţă a heroinei traficate este de aproximativ 1,5 milioane de euro, potrivit Agenţiei Naţionale Antidrog.

Dosarul a fost înaintat Tribunalului Bucureşti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici