Cetăţean englez prins cu zeci de monede bizantine, pe care încerca să le introducă ilegal în ţară - FOTO

Un cetăţean englez a fost prins de poliţiştii de frontieră constănţeni în timp ce încerca să introducă ilegal în ţară, pe la Vama Veche, 71 de monede bizantine, susceptibile a fi obiecte de patrimoniu cultural, transmite corespondentul MEDIAFAX.

306 afișări
Imaginea articolului Cetăţean englez prins cu zeci de monede bizantine, pe care încerca să le introducă ilegal în ţară - FOTO

Cetăţean englez prins cu zeci de monede bizantine, pe care încerca să le introducă ilegal în ţară - GALERIE FOTO (Imagine: Liviu Ghirica/ Arhiva Mediafax Foto)

Garda de Coastă a informat, vineri, că în punctul de trecere a frontierei de la Vama Veche s-a prezentat, joi, pe sensul de intrare în ţară, un autocar ce efectuează curse pe ruta Turcia - România.

În timpul controlului specific, poliţiştii de frontieră români au descoperit, în bagajele personale ale unui cetăţean englez, cinci pliculeţe din plastic ce conţineau monede vechi.

În urma cercetărilor s-a stabilit că este vorba de 71 de piese din metal alb şi negru - roşcat, ale căror caracteristici indică faptul că ar fi monede bizantine, susceptibile a fi obiecte de patrimoniu cultural.

Bărbatul, în vârstă de 43 de ani, a declarat că a achiziţionat bunurile dintr-un bazar din Turcia, dar nu a putut prezenta documente justificative.

Poliţiştii de frontieră au confiscat monedele şi au deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de introducerea pe teritoriul statului român, precum şi deţinerea, comercializarea, organizarea de expoziţii sau orice operaţie privind circulaţia bunurilor culturale mobile ori provenite din dezmembrarea de bunuri culturale imobile, care fac parte din patrimoniul cultural al unui stat străin, conform dispoziţiilor legale ale statului respectiv, şi care au fost exportate ilegal.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici