Cetăţenii au la dispoziţie un nou site şi aplicaţii pentru a seziza probleme autorităţilor

Cetăţenii au la dispoziţie, de marţi, un nou site şi aplicaţii de mobil (iOS si Android) pentru a seziza şi raporta autorităţilor problemele de ordin civic cu care se confruntă în spaţiul public, în cadrul proiectului Civic Alert, potrivit unui comunicat remis agenţiei MEDIAFAX.

842 afișări
Imaginea articolului Cetăţenii au la dispoziţie un nou site şi aplicaţii pentru a seziza probleme autorităţilor

Cetăţenii au la dispoziţie un nou site şi aplicaţii pentru a seziza probleme autorităţilor (Imagine: Facebook)

Site-ul www.civicalert.ro şi aplicaţiile de mobil reprezintă cea mai simplă conexiune între cetăţean şi autorităţile administrative, iniţiativa având drept scop să pună la dispoziţia cetăţeanului o formă modernă de sesizare şi raportare a problemelor cu care se poate confrunta.

Concret, cetăţenii au la dispoziţie o aplicaţie de mobil prin care pot raporta instantaneu către autorităţi orice problemă din oraşul lor în trei paşi simpli: fotografie, geo-localizare automată pentru a înregistra adresa şi selectarea categoriei în care se încadrează problema semnalată.

Raportarea şi gestionarea relaţiei cu autorităţile se face mai departe prin intermediul Call Centerului proiectului Civic Alert, de unde agenţii vor verifica, redirecţiona şi trimite sesizări oficiale către autoritatea competentă şi se vor asigura că orice alertă iniţiată în acest fel (indiferent dacă este vorba de o plângere, sesizare, petiţie sau iniţiativă) va ajunge în cel mai scurt timp direct la administraţia publică responsabilă cu reglementarea problemelor de această natură, urmărind totodată şi stadiile parcurse pentru rezolvarea acesteia.

Gestionarea sesizărilor se va face prin intermediul celor mai moderne şi puternice solutii software la acest moment, iar procesele sunt gestionate la cele mai actuale standarde profesionale.

Luând în considerare faptul că, prin intermediul aplicaţiei de mobil descrise, cetăţenii pot păstra o mai strânsă legătură cu organele abilitate pentru remedierea situaţiilor sesizate pentru soluţionarea acestora, proiectul încurajează folosirea acestei unelte moderne pusă în slujba cetăţeanului, pentru a ajuta la crearea unui spaţiu civic mai modern şi mai civilizat.

Obiectivele proiectului Civic Alert sunt ca prin această aplicaţie să îmbunătăţească spaţiul civic şi să crească gradul de implicare a cetăţenilor în viaţa comunităţii lor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici