Cetăţenii din Sectorul 2 îşi vor plăti datoriile fără penalităţi până anul viitor

Primăria Sectorului 2 le permite cetăţenilor să-şi plătească datoriile fără penalităţi până în anul 2022. Prelungirea perioadei a fost aprobată de Consiliul Local.

155 afișări
Imaginea articolului Cetăţenii din Sectorul 2 îşi vor plăti datoriile fără penalităţi până anul viitor

Cetăţenii din Sectorul 2 îşi vor plăti datoriile fără penalităţi până anul viitor

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a anunţat luni că a fost aprobată prelungirea până anul viitor a perioadei în care pot fi plătite fără penalităţi obligaţiile fiscale restante. Consilierii locali au aprobat măsura care va fi în vigoare până pe 31 ianuarie 2022.

„Am propus Consiliului Local o măsură ce tocmai s-a adoptat cu unanimitate - anularea penalităţilor pentru obligaţiile fiscale restante la 31 martie 2020 pentru cetăţenii care le achită până la 31 ianuarie 2022 (în loc de 31 martie 2021).Suntem conştienţi că pandemia aduce după sine şi situaţii de criză sau mai puţin fericite. O mână întinsă acelor familii ce trăiesc sub semnul incertitudinii sau sunt nevoite să-şi pondereze cheltuielile poate însemna mult în aceste clipe”, a anunţat, pe Facebook, primarul Radu Mihaiu.

Edilul şef mai susţine că luna trecută din taxe şi impozite locale au fost încasări mai mari decât în perioada similară a anului trecut. Este o surpriză, consideră primarul Mihaiu.

„În Martie 2020, încasările din taxe locale au fost de 89 milioane lei. În Martie 2021, în plină pandemie, încasările au fost mult mai mari – în valoare de 204 milioane lei. Din toţi contribuabilii, rata persoanelor juridice este mai crescută. Am să fiu sincer şi am să recunosc că acest fenomen ne-a luat prin surprindere. Acest gest de solidaritate şi responsabilitate mă face să cred că suntem pe drumul cel bun. Un drum al normalităţii”, a precizat Radu Mihaiu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici