CFR: 39 de trenuri, anulate din cauza viscolului; pasagerii să plece la drum doar dacă este necesar

Un număr de 39 de trenuri au fost anulate din cauza ninsorii şi a viscolului, potrivit ultimei situaţii transmise de CFR, care anunţă că a fost redus numărul de trenuri pe zece tronsoane şi că pasagerii trebuie să plece la drum doar dacă este necesar.

2079 afișări
Imaginea articolului CFR: 39 de trenuri, anulate din cauza viscolului; pasagerii să plece la drum doar dacă este necesar

CFR: 39 de trenuri, anulate din cauza viscolului; pasagerii să plece la drum doar dacă este necesar (Imagine : Nicu Mircea / Mediafax Foto)

Compania Naţională de Căi Ferate "CFR” SA anunţă, duminică după-amiază, că traficul feroviar la această oră se desfăşoară în condiţii de ninsoare viscolită şi rafale puternice de vânt, de până la 80 de kilometri la oră, graficul trenurilor fiind adaptat pentru a asigura legătura pe calea ferată cu toate centrele urbane, îndeosebi cu cele din sud-estul ţării.

Compania precizează că trei pluguri intervin în acest moment pentru deszăpezirea liniilor în partea de sud-est a ţării, iar pe mai multe tronsoane de circulaţie din sud-estul ţării s-a redus numărul de trenuri, fie din cauza viscolului, fie pentru a facilita accesul cu pluguri pentru deszăpezirea liniilor de cale ferată.

Astfel, până la ora 15.00, din cauza viscolului a fost redus numărul de trenuri pe următoarele zece tronsoane: Bucureşti Nord - Constanţa, Bucureşti Obor - Constanţa, Constanţa - Mangalia, Constanţa - Ţăndărei, Ţăndărei - Feteşti, Ciulniţa - Slobozia Veche, Călaraşi Sud - Ciulniţa, Tulcea – Medgidia, Bucureşti Nord – Târgovişte şi Tecuci – Iaşi.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, 39 de trenuri de călători au fost anulate pe următoarele relaţii: Bucureşti Nord – Constanţa, Bucureşti Obor – Constanţa, Constanţa - Mangalia, Constanţa - Ţăndărei, Ţăndărei – Feteşti, Tulcea – Medgidia şi Bucureşti Nord – Târgovişte.

Conform sursei citate, plugurile pentru deszăpezire acţionează pe segmentele de cale ferată Bucureşti - Lehliu, Urziceni - Slobozia şi Videle - Giurgiu, iar personalul feroviar intervine pentru curăţarea liniilor
şi a componentelor de cale ferată la intrarea şi ieşirea din gări.

CFR mai transmite ca pasagerii să plece la drum doar dacă este necesar şi de asemenea, doar după ce s-au informat telefonic la gara din localitate despre graficul de circulaţie al trenului cu care intenţionează să călătorească.

De asemenea, CFR anunţă că, în funcţie de evoluţia vremii, va restricţiona circulaţia trenurilor de călători şi de marfă pe segmentele unde zăpada viscolită poate crea pobleme.

"Până la această oră nicio linie de cale ferată nu a fost închisă, a fost redus doar numărul de trenuri care asigurau circulaţia la nivel local pe anumite segmente de cale ferată de pe o magistrală, măsură care a permis astfel continuitate în traficul feroviar, dar şi posibilitatea de a interveni cu pluguri pentru deszăpezire în aceste ferestre de grafic", mai precizează CFR.

Între Bucureşti - Constanţa (şi retur) au circulat până la această oră cinci perechi de trenuri, fiind redus doar numărul garniturilor care opreau în staţiile intermediare de pe această magistrală, călătorii fiind preluaţi de trenurile rămase în circulaţie. La ora 14.00 a plecat un tren de călători din Bucureşti cu destinaţia Constanţa, următorul tren fiind programat să plece din Gara de Nord tot cu destinaţia Constanţa
la ora 16.00, iar de la Constanţa spre Capitală este programat un tren la ora 17.00, iar următorul la ora 19.00.

Echipele de intervenţii au acţionat şi pentru remedierea deranjamentului tehnic înregistrat la sistemul de alimentare cu energie electrică a liniilor de contact din Gara de Nord, aferente peroanelor 5-14, lucrările
de remediere fiind finalizate în jurul orei 13.50. Deranjamentul s-a produs din cauza depunerii de cantităţi mari de zăpadă viscolită peste liniile de contact din zona Pasajului Grant şi a Podului Basarab.

Călătorii se pot informa, cu privire la ora de sosire sau de plecare a trenurilor, la numerele de telefon de la staţiile CFR, care sunt publicate pe cfrcalatori.ro">www.cfrcalatori.ro, la secţiunea Info Utile/Informaţii Telefonice.

De asemenea, pasagerii care pornesc în călătorie din gările Bucureşti Nord, Braşov, Craiova şi Timişoara pot afla ora de plecare sau de sosire a unui tren prin accesarea link-ului cfr.ro/index.php/component/content/article/2-uncategorised/2273-camere-web">http://www.cfr.ro/index.php/component/content/article/2-uncategorised/2273-camere-web.

Informaţii despre circulaţia trenurilor pot fi obţinute şi de la dispeceratele Comandamentului de iarnă: http://mt.gov.ro/web14/informatii-de-interes-public/comandament-de-iarna/dispecerat

Pasagerii pot primi, la cerere, contravaloarea biletelor pentru eventuale parcursuri neefectuate, conform Regulamentului de transport pe calea ferată.

Administraţia Naţională de Meteorologie a actualizat avertizarea cod portocaliu emisă anterior, până duminică, la ora 18.00, rămânând sub atenţionare judeţele Călăraşi, Ialomiţa, Constanţa, Tulcea, Brăila, Buzău, Vrancea şi Galaţi. În cele opt judeţe va fi viscol, viteza vântului va depăşi la rafală 70-80 de kilometri pe oră, reducând vizibilitatea sub 50 de metri.

Avertizarea cod portocaliu a fost înlocuit pentru Bucureşti şi judeţele Ilfov, Prahova şi Giurgiu cu cod galben. De asemenea, sub avertizare cod galben rămân şi judeţele Covasna, Bacău, Vaslui, Iaşi şi Neamţ.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici