CFR Călători anunţă întârzieri la trenuri din cauza garniturii deraiate în judeţul Dolj. Ce trebuie să ştie pasagerii

Trenurile care circulă pe ruta Craiova-Caracal înregistrează întârzieri de peste două ore, potrivit CFR Călători, după ce, duminică, un tren de marfă cu 23 de vagoane a deraiat la Cârcea.

1350 afișări
Imaginea articolului CFR Călători anunţă întârzieri la trenuri din cauza garniturii deraiate în judeţul Dolj. Ce trebuie să ştie pasagerii

Întârzieri la trenuri de peste două ore din cauza garniturii deraiate în judeţul Dolj

Potrivit unui comunicat transmis de CFR Călători, în urma deraierii trenului de marfă aparţinând unui operator privat, trenurile Interregio sunt deviate pe ruta ocolitoare Caracal – Piatra Olt – Craiova, înregistrând întârzieri în medie de 120 de minute.

Totodată, sunt anulate mai multe trenuri, iar pentru alte rute se asigură transbordarea cu mijloace auto.

„Pasagerii care au bilete/abonamente la trenurile afectate şi vor să renunţe la călătorie vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor/călătoriilor, conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare”, se arată în comunicatul citat.

Traficul feroviar este blocat în judeţul Dolj, pe Magistrala 900 Caracal-Craiova, în localitatea Cârcea, după ce un tren de marfă încărcat cu biodisel a deraiat duminică dimineaţă. Podul peste care a trecut trenul deraiat s-a rupt sub greutatea garniturii.

Mecanicul locomotivei a consumat băuturi alcoolice

Mecanicul locomotivei trenului de marfă care a deraiat duminică a fost băut, iar în urma accidentului, a fost avariată infrastructura feroviară, deversarea mărfii transportate (biodiesel) ducând la poluarea accidentală a zonei, anunţă luni Grupul Ferofiar Român (GRF).

„Urmare a accidentului produs în 12 august pe intervalul Malu Mare-Banu Mărăcine, s-a avariat infrastructura feroviară, iar deversarea mărfii transportate (biodiesel) a condus la poluarea accidentală a zonei”, anunţă compania.

„Cercetarile preliminare interne ale companiei au arătat că mecanicul de locomotivă, care a fost în stare normală la intrarea în serviciu, pe parcurs, cu ocazia unei opriri a trenului, a cumpărat şi ulterior a consumat băuturi alcoolice. Acest comportament reprezintă o încălcare majoră a regulamentelor în vigoare şi a procedurilor companiei”, precizează sursa citată.

Conform spuselor companiei, reprezentanţii Grupului acţionează alături de cei ai CFR SA pentru reluarea cât mai rapidă a circulaţiei trenurilor pe zona afectată.

„De asemenea, împreună cu reprezentanţii locali ai Apelor Române, intervenim pentru limitarea poluării zonei. Ulterior, GFR va proceda la completa depoluare a zonei contaminate”, spune compania.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici