CFR măreşte viteza pe linia Tecuci-Iaşi: câţi bani se vor investi, ca să se ajungă la 120 km/h

Compania CFR SA anunţă joi că Sucursala Regională CF Iaşi a semnat contractul, în valoare totală de peste 163,6 milioane de lei, pentru lucrări care vizează creşterea vitezei la 120 km/h pe linia Tecuci-Iaşi.

150 afișări
Imaginea articolului CFR măreşte viteza pe linia Tecuci-Iaşi: câţi bani se vor investi, ca să se ajungă la 120 km/h

CFR măreşte viteza pe linia Tecuci-Iaşi: câţi bani se vor investi, ca să se ajungă la 120 km/h

Potrivit unui comunicat al CFR SA, contractul a fost semnat de Sucursala Regională CF Iaşi cu SC Ness Proiect Europe SRL Ploieşti. Acesta vizează execuţia lucrărilor de tip Quick Wins pe linia Tecuci-Iaşi (Fir II), intervalul de staţii Tutova - Munteni, km 286+163 - km 328+000.

Valoarea contractului de lucrări este de 163.605.204,47 lei, fără TVA, cu finanţare asigurată din fonduri nerambursabile PNRR şi are drept scop eliminarea restricţiilor de viteză şi creşterea vitezei de circulaţie până la 120 km/h pe mai multe loturi.

În cadrul contractului cu o durată de implementare de 18 de luni, antreprenorul va execuţa lucrări pe o lungime totală de 41,837 km, cu materiale de cale noi achiziţionate de constructor, lucrări care vizează înlocuirea punctuală a elementelor componente ale suprastructurii căii - şină, traverse, aparate de cale, piatră spartă - sau orice alt element care va conduce la creşterea vitezei de circulaţie pentru trenurile de călători şi marfă, cu impact direct şi imediat asupra duratei de călătorie şi/sau asupra creşterii siguranţei şi a confortului călătorilor.

Conform CFR SA, odată cu semnarea acestui contract, compania a ajuns la un grad de contractare de 89,14% din PNRR, valoarea totală a celor 126 de contracte semnate fiind de 15,16 miliarde de lei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
cfr sa,
iaşi,
tecuci

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici