CFR a lansat licitaţia pentru proiectul de modernizare a liniei între Coşlariu şi Cluj-Napoca

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a lansat licitaţia deschisă pentru realizarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic pentru modernizarea liniei de cale ferată Coşlariu - Cluj-Napoca, în lungime de 99 de kilometri.

344 afișări
Imaginea articolului CFR a lansat licitaţia pentru proiectul de modernizare a liniei între Coşlariu şi Cluj-Napoca

CFR a lansat licitaţia pentru proiectul de modernizare a liniei între Coşlariu şi Cluj-Napoca

Potrivit unui comunicat al CFR SA, scopul proiectului este mărirea vitezei maxime de circulaţie a trenurilor de călători la 160 km/h şi a trenurilor de marfă la 120 km/h.

CFR SA susţine că modernizarea infrastructurii feroviare pe tronsonul de 99 de kilometri între Coşlariu şi Cluj-Napoca va permite creşterea numărului de pasageri şi a volumului de mărfuri transportate De asemenea, reprezentanţii companiei apreciază că acest lucru va duce la îmbunătăţirea condiţiilor de călătorie şi la creşterea gradului de siguranţă.

Valoarea estimată a contractului depăşeşte 52 de milioane de lei, 85% din fonduri fiind asigurate din sursă externă nerambursabilă, iar restul de la buigetul de stat. Durata contractului este de 23 de luni.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 29 martie 2021.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici