CGMB a aprobat reducerea posturilor din PMB. 700 de angajaţi disponibilizaţi efectiv

Proiectul de hotărâre privind reducerea posturilor administraţiei municipale a fost aprobat, vineri, de consilierii generali, astfel că aproximativ 700 de angajaţi vor fi disponibilizaţi efectiv, restul fiind posturi care erau finanţate fără a fi însă ocupate.

105 afișări
Imaginea articolului CGMB a aprobat reducerea posturilor din PMB. 700 de angajaţi disponibilizaţi efectiv

CGMB a aprobat reducerea posturilor din PMB. 700 de angajaţi disponibilizaţi efectiv (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Proiectul de hotărâre privind reducerea posturilor administraţiei municipale a fost votat cu 23 de voturi pentru, şase împotrivă şi 12 abţineri.

După votarea proiectului de hotărâre consilierii PSD, care s-au abţinut, au spus că nu înţeleg ce lucru bun se aduce prin votarea acestui proiect.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, după aprobarea proiectului, că "în mod efectiv vor pleca în jur de 700 de oameni, restul fiind posturi care în fiecare an erau finanţate, banii fiind blocaţi în fondul de salarii".

"Acum avem suma exactă a fondului de salarii corelată cu numărul exact al posturilor ocupate", a spus Oprescu.

Întrebat cum se va descurca municipalitatea în contextul reducerilor de personal care vor fi făcute în baza noii hotărâri a Consiliului General, edilul şef al Capitalei a răspunscă "nu îi este teamă de acest lucru, ci de alte aberaţii, cum ar fi preluarea a 20% din bugetul primăriei la Ministerul Finanţelor".

La începutul şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), Oprescu a explicat că numărul posturilor reduse din instituţiile municipalităţii este de 2.662, de la 7.063 la 4.401.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici