CGMB: Consilierul PNL Gabriel Tănase, declarat incompabitil, exclus. Cazul lui Pîrvu, nediscutat

Consilierii generali ai Capitalei au votat joi excluderea din CGMB a liberalului Gabriel Tănase, găsit în incompatibilitate, dar nu au mai discutat şi excluderea viceprimarului Gabriel Pîrvu, aflat în aceeaşi situaţie, din lipsă de cvorum.

287 afișări
Imaginea articolului CGMB: Consilierul PNL Gabriel Tănase, declarat incompabitil, exclus. Cazul lui Pîrvu, nediscutat

CGMB: Consilierul PNL Gabriel Tănase, declarat incompabitil, exclus; cazul lui Pîrvu, nediscutat (Imagine: Mihai Dascalescu/Mediafax Foto)

Înainte de votarea proiectului privind vacantarea postului de consilier al viceprimarului Gabriel Pîrvu şedinţa a fost încheiată din lipsă de cvorum, după ce mai mulţi consilieri au părăsit sala.

Pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) de joi, au fost trecute 57 de proiecte de hotărâre printre care şi două privind încetarea mandatelor de consilieri şi vacantarea posturilor de către Gabriel Tănase (PNL) şi Gabriel Pîrvu (PMP), găsiţi în incompatibilitate.

După deschiderea şedinţei, ordinea de zi a fost modificată şi, deşi cele două proiecte erau trecute la poziţiile doi şi trei, acestea au fost redistribuite la poziţia 21 - Gabriel Tănase, respectiv poziţia 51 - Gabriel Pîrvu.

Proiectul de hotărâre privind încetarea mandatului lui Gabriel Tănase a fost adoptat cu unanimitate de voturi, cu participarea a aproape 50 de consilieri.

La un moment dat, când dezbaterea ajunsese la punctul 40 de pe ordinea de zi, consilierii generali au cerut o pauză pentru consultări, în sală revenind ulterior doar 22 dintre ei, în timp ce restul se aflau pe holurile primăriei.

Astfel şedinţa nu a mai întrunit cvorumul necesar, proiectul de hotărâre privindu-l pe Gabriel Pîrvu nemaiputând fi supus dezbaterii.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a anunţat în iulie 2013 că Gabriel Pîrvu a fost incompatibil în perioada 5 mai 2010 - 2 mai 2011, întrucât a exercitat, simultan, funcţia de consilier general în cadrul CGMB şi calitatea de administrator - membru în Consiliul de Administraţie al Societăţii Naţionale a Sării SA Bucureşti.

Curtea de Apel Bucureşti a decis că Gabriel Pîrvu a fost în incompatibilitate, decizia devenind definitivă prin necontestare, la 26 martie 2014.

Potrivit legii, persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de trei ani de la încetarea mandatului.

ANI a cerut, în 18 august, aplicarea sancţiunii disciplinare de revocare din funcţie a consilierului general Gabriel Pîrvu, ca urmare a deciziei definitive.

Pentru că Gabriel Pîrvu nu a fost revocat de CGMB, toţi cei 51 de consilieri generali au fost amendaţi, în 2 septembrie, de ANI, cu câte 2.000 de lei. ANI a anunţat atunci că, dacă Pîrvu nu va fi exlcus, va sesiza organele de urmărire penală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici