Chiliman: Pe lângă referendum, propun colegilor eutanasierea imediată a câinilor agresivi

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a declarat joi că, pe lângă referendum, va propune colegilor să solicite Guvernului modificarea OUG 155/2001, iar câinii agresivi să fie pe lista animalelor care trebuie eutanasiate imediat.

361 afișări
Imaginea articolului Chiliman: Pe lângă referendum, propun colegilor eutanasierea imediată a câinilor agresivi

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

"Amenzi am aplicat tot timpul, este treaba cu cei care au adoptat şi nu au respectat condiţiile adoptării. Părerea mea este că în afară de referendum, o să le propun şi colegilor, să solicităm Guvernului modificarea actualei legi, care este Ordonanţa 155/2001, în sensul să introducem câinii agresivi pe lista animalelor care trebuie eutanasiate imedit şi în felul acesta să avem rapid o măsură pe care o putem aplica", a spus Andrei Chiliman înainte de începerea şedinţei de urgenţă convocate de primarul Sorin Oprescu la Primăria Capitalei.

Potrivit lui Chiliman, la ora actuală, legile sunt prost făcute şi incomplete.

Edilul Sectorului 1 a mai spus că a venit la întâlnirea de la Primăria Capitalei să discute problema referendumului, dar îţi va expune şi propria părere.

Întrebat cum ar vota la referendum, primarul Andrei Chiliman a spus că va răspunde mai târziu.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, i-a convocat, joi, la o şedinta de urgenţă, pe primarii celor şase sectoare, pe prefecţii municipiului Bucureşti şi judeţului Ilfov, pe preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, precum şi pe liderii de grup ai partidelor politice reprezentate în CGMB, pentru a stabili măsurile imediate privind situaţia câinilor comunitari.

Şedinţa de la Primăria Capitalei a început la ora 12.00, la finalul discuţiilor urmând să fie anunţate măsurile stabilite.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anunţat miercuri că municipalitatea va organiza un referendum local privind eutanasierea câinilor vagabonzi şi va face, legat de această problemă, "exact ceea ce vrea populaţia".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici