Chimioterapia în cancer va fi înlocuită, în viitor, cu medicamente

Bolnavii de cancer ar putea scăpa de chimioterapie, cercetătorii americani testând de mai mulţi ani înlocuirea acestui tratament cu medicamente care ''înfometează tumora canceroasă", potrivit unui studiu prezentat la a 44-a întâlnire anuală a Societăţii Americane de Oncologie Clinică (ASCO).

1661 afișări
Imaginea articolului Chimioterapia în cancer va fi înlocuită, în viitor, cu medicamente

Chimioterapia în cancer va fi înlocuită, în viitor, cu medicamente

În ultimul timp, au apărut mai multe medicamente inovatoare pentru tratarea bolnavilor de cancer. Potrivit specialiştilor, reuniţi recent la cea de-a 44-a întâlnire anuală a Societăţii Americane de Oncologie Clinică, desfăşurată la Chicago, în următorul deceniu s-ar putea ca bolnavii de cancer să nu mai fie nevoiţi să facă chimioterapie, ci un tratament cu pastile.

Inovaţia din domeniu va duce la tratamente cu medicamente „ţintite”. Unul dintre medicamentele deja existente pe piaţă funcţionează pe principiul „înfometării” tumorii canceroase.

"Practic, medicamentul Sutent (sunitinib) inhibă formarea de noi vascularizaţii, împiedicând tumoarea să crească, să se înmulţească şi să metastazeze'', a declarat, la reuniunea ASCO de săptămâna trecută, profesorul John Wagstaff, de la Institutul de Cancer South Wales, Swansea.

Rezultatele unui nou studiu, prezentate la reuniunea ASCO, arată că supravieţuirea pacienţilor care au fost trataţi cu Sutent este mai mare în cazul celor care suferă de cancer renal metastatic.

Profesorul Wagstaff a declarat că „aceste rezultate demonstrează că sunitinib produce un efect remarcabil în supravieţuirea pacienţilor cu acest tip de cancer greu de tratat, confirmând şi alegerea acestui medicament ca o opţiune de primă linie în terapie. Cercetători de la compania producătoare a acestui tratament îi analizează efectele în cazul cancerului de plămân şi de sân, a adăugat acesta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici