Cîmpeanu cere universităţilor care au eliberat titluri de doctor, în ultimii 31 de ani, să verifice tezele

  • Universităţile care din 1990 şi până în prezent au eliberat titluri de doctor trebuie să verifice tezele care au stat la baza acordării acestora.
  • Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, precizează că instituţia va acorda bani pentru această operaţiune.
3480 afișări
Imaginea articolului Cîmpeanu cere universităţilor care au eliberat titluri de doctor, în ultimii 31 de ani, să verifice tezele

Sorin Cîmpeanu spune că începând cu anul 1990 au fost eliberate la nivel naţional 77.111 titluri de doctor, peste jumătate dintre acestea fiind eliberate de marile universităţi din Bucureşti (aproape 9.000). În Cluj au fost eliberate circa 6.000 de titluri, iar peste 2.000 de titluri au fost eliberate de către Academia Română.

Solicit universităţilor în care s-au susţinut toate aceste teze de doctorat ca într-un termen rezonabil, un an spre exemplu, să realizeze o analiză a tuturor tezelor de doctorat susţinute în aceste universităţi. Fiecare să-şi analizeze propriile teze, să-şi asume răspunderea şi să declare sub semnătură că au fost analizate şi că sunt sau nu sunt situaţii neconforme rezultate în urma acestei analize. În acest sens, Ministerul Educaţiei va acorda şi o finanţare pentru acest proces de analiză a tuturor lucrărilor de doctorat susţinute în fiecare din universităţi. Este nevoie de un efort comun pentru a clarifica aceste acuze care planează de mult timp asupra sistemului de educaţie şi mă refer aici la învăţământul superior - nivel doctoral”, a spus Sorin Cîmpeanu.

El a adăugat că pentru analiza fiecărei teze va fi acordată „o sumă rezonabilă, cu titlu de exemplu 50-60 de euro”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici