Cîmpeanu: Chiar şi în universităţi avem o rată de vaccinare sub media europeană

Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a spus duminică seara, la Digi 24, că pentru punerea în aplicare a solicitării Consiliului Naţional al Rectorilor, care a propus ca accesul în universităţi să se facă doar pe baza certificatului verde, sunt necesare modificări legislative.

493 afișări
Imaginea articolului Cîmpeanu: Chiar şi în universităţi avem o rată de vaccinare sub media europeană

Cîmpeanu: Chiar şi în universităţi avem o rată de vaccinare sub media europeană

„Am apreciat dorinţa rectorilor de a face din campusurile universitare medii sigure pentru întreaga comuniate academică. Pentru acest lucru au solicitat o modificare legislativă. Pentru a institui certificatul verde în universităţi atât pentru studenţi, cât şi pentru angajaţi este nevoie de legislaţie primară. Legislaţia primară este apanajul Parlamentului, Guvernul putând, dacă nu este interimar cum este acum, să iniţieze proiectul de lege. Acum, Guvernul nu poate iniţia un proiect de lege, doar Parlamentul poate crea această legislaţie primară”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Acesta a precizat că s-a discutat la nivelul Consiliului Rectorilor posibilitatea transmiterii unei scrisori către toate partidele parlamentare pentru a-şi prezenta poziţia în legătură cu acest subiect.

Ministrul Educaţiei a spus că şi în universităţi rata de vaccinare este mai mică decât media europeană.

„Avem universităţi, precum Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie Târgu Mureş unde avem 90% rată de vaccinare în rândul studenţilor, în alte universităţi este de 50-55%, iar altele încă nu au raportat caesr lucru. Chiar şi în universităţi, unde ar trebui să fim cu cea mai mare înţelegere faţă de importanţa vaccinării, de progresele ştiinţei, avem o rată de vaccinare sub media europeană”, a mai spus ministrul Educaţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici