Cîmpeanu: Creştere uşoară a numărului celor care au promovat bacalaureatul în sesiunea a doua

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, marţi, că datele pe care le are înaintea afişării rezultatelor la cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat arată o creştere uşoară a procentului celor care au promovat examenul.

105 afișări
Imaginea articolului Cîmpeanu: Creştere uşoară a numărului celor care au promovat bacalaureatul în sesiunea a doua

Sorin Cîmpeanu (Foto: Octav Ganea / Mediafax Foto)

”La ora 14.00 vor fi afişate, publicate şi comunicate presei rezultatele la bacalaureat. Ce pot să vă spun, până acum, este o creştere uşoară a procentului celor care au reuşit în cea de-a doua sesiune a bacalaureatului şi nu s-au înregistrat situaţii speciale. (...) Procentul este puţin mai mare faţă de cel de anul trecut din aceeaşi sesiune”, a declarat ministrul Educaţiei, prezent la Conferinţa Internaţională "Micro- to Nano-Photonics IV - ROMOPTO 2015”, de la Bucureşti, la care a participat şi preşedintele Klaus Iohannis.

Cîmpeanu a mai spus că 144 de elevi au fost eliminaţi din examen pentru fraudă şi tentativă de fraudă, precizând că acestora ”li se vor adăuga şi cei care vor fi eliminaţi ulterior derulării examenelor, pe baza constatărilor din diverse perspective”. El a precizat că, la nivel naţional, ar putea fi vorba doar despre trei cazuri de elevi care vor fi eliminaţi ulterior derulării examenelor.

Potrivit ministrului Educaţei, la cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat s-au înscris 55.000 de elevi, iar procentul mediu de prezentare a fost de circa 80% din elevii înscrişi.

Prima afişare a rezultatelor este programată marţi, iar contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, între orele 16:00 - 20:00. Contestaţiile vor fi soluţionate în zilele de 2 şi 3 septembrie, în timp ce rezultatele finale vor fi făcute publice vineri, 4 septembrie.

Sesiunea a doua a examenului de bacalaureat din acest an a început în 17 august, cu probele orale şi de competenţe, care s-au încheiat în 21 august. La aceste probe, candidaţii au primit calificative, care nu le vor afecta media la bacalaureat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici