Cîmpeanu, despre educaţia sexuală în şcoli: Consultare pentru un plan cadru adecvat secolului 21

  • După ce au fost lansate în dezbatere planurile cadru pentru învăţământul liceal, au venit aproape 1.000 de propuneri de modificare pentru proiectul privind educaţia sexuală în şcoli.
  • Ministrul Educaţiei a spus luni că e nevoie de o consulare pentru un plan cadru adecvat secolului 21.
1378 afișări
Imaginea articolului Cîmpeanu, despre educaţia sexuală în şcoli: Consultare pentru un plan cadru adecvat secolului 21

Sursa foto: Mediafaxfoto

Sorin Cîmpeanu a fost întrebat, luni seara, la Digi 24, despre proiectul privind educaţia sexuală în şcoli, blocat în Parlament.

„Este vorba de curriculum. Este vorba de planurile cadru de liceu. Ştiţi foarte bine că au fost lansate în dezbatere planurile cadru pentru întregul învăţământ liceal. În urma consultării publice au rezultat mai bine de 1.000 de propuneri de modificare, lucru care ne-a condus la concluzia că este bine să analizăm în amănunt, în ansamblu, planurile cadru, adică lista de discipline şi numărul de ore alocat fiecărei discipline, inclusiv disciplina despre care vorbiţi şi în urma acestei consultări să pornim cu dreptul într-un mod în care să avem acceptul întregii societăţi, să avem planul cadru adaptat cerinţelor societăţii, cerinţelor angajatorilor şi, bineînţeles, adecvate secolului 21”, a răspuns ministrul Educaţiei.

Întrebat dacă el consideră că elevii au nevoie de educaţie sexuală în şcoală, ministrul a răspuns afirmativ, însă planul cadru trebuie adaptat cerinţelor societăţii.

„Cu siguranţă este nevoie de educaţie sexuală”, a spus el.

Educaţia sexuală este luată în discuţie şi în prezent în şcoli, în cadrul disciplinei educaţie pentru sănătate, care este, însă, o disciplină opţională, urmată de un număr relativ redus de elevi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici