Cîmpeanu: La final de mandat am diminuat numărul comisiilor permanente din şcoli, de la 21, la şapte

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a spus, marţi, că, la final de mandat, a reuşit să semneze ordinul pentru diminuarea numărului comisiilor permanente din unităţile de învăţământ preunversitar, de la 21 la şapte, pentru eliminarea birocraţiei.

972 afișări
Imaginea articolului Cîmpeanu: La final de mandat am diminuat numărul comisiilor permanente din şcoli, de la 21, la şapte

Cîmpeanu: La final de mandat am diminuat numărul comisiilor permanete din şcoli, de la 21, la şapte (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

În conferinţa de bilanţ susţinută marţi, Cîmpeanu a spus că a avut ca prioritate asumată eliminarea birocraţiei.

"Am avut ca prioritate asumată eliminarea birocraţiei. Nu ştiu cât de mult am reuşit să facem, dar vreau în premieră să vă anunţ că, la finalul acestui mandat de ministru al Educaţiei, suprapus cu cel de premier, am reuşit să semnez ordinul de ministru privind diminuarea numărului comisiilor permanente din unităţile de învăţământ preunversitar la un număr de maximum şapte. Ştiţi că doar cele din ROFUIP (Regulamentul de Organizare şi Funcţionare a Unităţilor din Învăţământul Preuniversitar, n.r.) sunt 21, la care se adaugă şi alte comisii", a spus Sorin Cîmpeanu.

Cîmpeanu a explicat că a realizat această reducere a numărului comisiilor din şcoli prin comasarea activităţilor şi atribuţiilor celor existente.

Ministrul a mai spus că procesul de debirocratizare trebuie neaparat continuat, iar măsurarea performanţei cadrelor didactice ar trebui să se facă prin progres şcolar şi nu prin "bibliorafturi mai mult sau mai puţin utile".

De asemenea, Cîmpeanu a vorbit despre noile manuale.

"Îmi exprim optimismul că, în ianuarie 2016, se vor deschide ofertele pentru manualele de clasele a IV-a, spre deosebire de anul acesta. Anul viitor avem premise favorabile: din ianuarie până în septembrie e timp", a mai spus Cîmpeanu, cu ocazia bilanţului de 11 luni la Ministerul Educaţiei.

Cîmpeanu a precizat că, în mandatul său, Ministerul Educaţiei a iniţiat 73 de acte normative: hotărâri şi ordonanaţe de guvern sau memorandumuri.

"Numărul ordinelor de ministru pe care le-am semnat m-a impresionat şi pe mine: 2.800 de ordine de ministru semnate în acest mandat, unele dintre ele având importanţă deosebită, deoarece au caracter normativ. Toate aceste ordine de ministru, sper să nu fi avut scăpări, au fost promovate prin consultare cu partenerii de dialog social", a adăugat Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu va reveni la funcţia de rector al Universităţii de Ştiinte Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti, precum şi la poziţia de preşedinte al Consiliului Naţional al Rectorilor. Cîmpeanu s-a suspendat din ambele funcţii în urma cu 11 luni, atunci când a fost numit ministru al Educaţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici