Cîmpeanu, sceptic în privinţa recuperării materiei de către elevii din clasele terminale

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, nu crede că elevii din clasele terminale vor reuşi să recupereze materia în luna care le-a rămas de mers la şcoală.

425 afișări
Imaginea articolului Cîmpeanu, sceptic în privinţa recuperării materiei de către elevii din clasele terminale

Cîmpeanu a spus că elevii din clasele terminale vor începe luni, 10 mai, şcoala, cu prezenţă fizică, integral, fără niciun fel de condiţie de înjumătăţire a claselor, pentru că nu au avut punte între vacanţa dintre Paştele catolic şi cel ortodox.

„Vor reveni integral cu prezenţă fizică în număr de 370.000 de elevi până pe data de 4 iunie cei de clasa a 12-a, când intră în perioada de pregătire pentru Bacalaureat, care va începe pe 28 iunie, şi până pe 11 iunie cei de clasa a 8-a, când şi ei vor începe pregătirea pentru Evaluarea Naţională, care începe pe 22 iunie”, a spus ministrul, la Digi24.

Începând de miercuri, se întorc la şcoală 1.400.000 de elevi din învăţământul primar şi din grădiniţe. Acestora li se adaugă, de miercuri, elevii de clasele a 5-a, a 6-a, a 7-a, a 9-a, a 10-a şi a 11-a din cele peste 2.000 de localităţi care acum au o rată de infectare sub 1 la mie.

„Este pentru prima oară când vor putea merge la şcoală cu prezenţă fizică, fără diferenţiere de clasă sau scenariu, toţi cei 27.000 de elevi din şcolile speciale. De asemenea, indiferent de scenariu, toţi cei aproape 250.000 de elevi înscrişi în programul de ore remediale se vor putea duce la şcoală tot cu prezenţă fizică”, a adăugat Cîmpeanu.

Acesta spune că prezenţa fizică este extrem de importantă inclusiv pentru că există un număr mare de elevi cu anxietăţi, deficit de atenţie sau dezechilibre emoţionale şi chiar sociale.

Întrebat dacă este suficientă o lună pentru ca elevii din clasele terminale să recupereze ce au pierdut, ministrul a răspuns: „convingerea mea este că nu este suficient, cu atât mai mult cu cât elevii din celelalte clase vor avea şansa unor ore de recuperare pe parcursul întregului an şcolar viitor 2021 - 2022, în timp ce elevii din clasele terminale nu vor avea nici măcar această şansă”.

Conform datelor, este vorba despre 2,2 milioane de elevi care revin fizic la şcoală.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici