Cîmpeanu spune una, elevii fac alta. Unii elevi de clasa a XII-a de la Colegiul Naţional ”Sfântul Sava” din Capitală vor să înveţe în continuare online

  • Mai mulţi elevi de la Colegiul Naţional Sf. Sava nu vor să se întoarcă în bănci
  • Motivele: frica şi faptul că în familii există persoane cu risc mare de îmbolnăvire
  • Legea spune că de azi elevii de clasa a XII-a se întorc la şcoală, fizic
28324 afișări
Imaginea articolului Cîmpeanu spune una, elevii fac alta. Unii elevi de clasa a XII-a de la Colegiul Naţional ”Sfântul Sava” din Capitală vor să înveţe în continuare online

Ministrul spune una, elevii fac alta. Mai mulţi copii de clasa a XII-a de la Colegiul Naţional ”Sfântul Sava” din Capitală vor să înveţe în continuare online

Ministrul educaţiei spune una, elevii fac alta. Mai mulţi copii de clasa a XII-a de la Colegiul Naţional ”Sfântul Sava” din Capitală refuză să vină fizic la şcoală. 
 
O clasă cel puţin, refuză integral să vină la ore. La altă clasă, în schimb, toţi elevii se întorc fizic în bănci. Restul claselor sunt împărţite. 
Iată ce au spus elevii la intrarea în curtea şcolii, azi dimineaţă. 
 
MONICA, elevă: Pentru mine nu e o zi foarte aşteptată pentru că îmi place mai mult învăţământul online. Pe de altă parte e mai bine, înveţi altfel când eşti fizic. Din câte ştiu eu, se întorc majoritatea. Dar rămâne o parte destul de mare acasă.
 
ANASTASIA, elevă: Sinceră să fiu, n-am prea multe aşteptări. De la noi din clasă vin 7 copii din 30 şi din câte am înţeles vom desfăşura orele tot online, doar că din clasă. Multora le este şi frică. Părinţii în general au această frică că dacă o să venim mulţi este riscul mai mare să ne infectăm. Sunt foarte mulţi copii care au făcut acea cerere ca să continue online, adică au declarat că au comorbidităţi, că stau cu persoane care au diferite boli în casă.
 
ANDREEA, elevă: Ar trebui să fim 24, dar nu ştiu exact. Cred că din 5 clase de-a XII-a, 4 vor să facă în continuare online. În mall dacă vezi că e aglomerat te poţi feri. În clasă nu poţi să te fereşti. Sunt 20 de oameni într-o singură cameră.
 
Directoarea de la Colegiul Naţional ”Sfântul Sava” nu a dorit să ofere nicio reacţie pe acest subiect.
 
Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, însă, spune că va urmări dacă situaţia de la ”Sfântul Sava” se regăseşte şi în alte licee. 
 
„Am solicitat tuturor inspectoratelor şcolare să raporteze  în timp real dificultăţile, situaţiile speciale apărute. O să încercăm să analizăm la minister şi inspectorat fiecare situaţie de acest gen şi să vedem care sunt problemele şi cum ne putem implica pentru rezolvarea acestor probleme”, a transmis Sorin Cîmpeanu. 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici