Cinci angajaţi ai unei societăţi de investiţii, trimişi în judecată pentru evaziune de 7,9 mil. lei

Cinci angajaţi ai unei societăţi de investiţii financiare din Bacău vor fi trimişi în judecată de procurori pentru evaziune fiscală, înşelăciune, spălare de bani, delapidare şi fals în înscrisuri, după ce ar fi folosit banii firmei în interes personal, prejudiciul creat depăşind 7,9 milioane lei.

131 afișări
Imaginea articolului Cinci angajaţi ai unei societăţi de investiţii, trimişi în judecată pentru evaziune de 7,9 mil. lei

Cinci angajaţi ai unei societăţi de investiţii, trimişi în judecată pentru evaziune de 7,9 mil. lei (Foto: Shutterstock / Mediiafax Foto)

Potrivit cercetărilor desfăşurate de poliţiştii din Bacău, cele cinci persoane ar fi prejudiciat societatea de servicii de investiţii financiare la care erau angajaţi de suma de 7.905.000 lei, prin folosirea creditului firmei în interes personal, operaţiuni ilegale derulate în perioada 2007 - 2009, transmite corespondentul MEDIAFAX.

De asemenea, angajaţii respectivi ar fi înşelat mai mulţi deţinători de acţiuni prin tranzacţionarea acestora fără acordul titularilor, inducându-i în eroare prin întocmirea de portofolii fictive. Totodată, cei cinci ar fi evidenţiat în actele contabile cheltuieli ce nu aveau la bază operaţiuni reale şi ar fi folosit în interes personal bunurile societăţii.

"Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău, sub coordonarea unui procuror, au finalizat cercetările faţă de cele cinci persoane implicate în acest caz, acuzate de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, înşelăciune, spălare a banilor, delapidare, folosirea bunurilor societăţii în scop personal, fals în înscrisuri sub semnătura privată şi neglijenţă în serviciu. Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău, cu propunere de trimitere în judecată”, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Bacău, Narcisa Butnaru.

Pentru recuperarea unei părţi din prejudiciul constatat, poliţiştii băcăuani au instituit măsuri asiguratorii pe bunuri mobile şi imobile în sumă totală de 3.580.000 lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici