Video Cinci curse sunt întârziate din cauza incidentului din Aeroportul Sibiu şi 650 de pasageri afectaţi

Un număr de 650 de pasageri care ar fi trebuit să zboare cu cinci curse au fost afectaţi, joi, de incidentul din Aeroportul Internaţional Sibiu (AIS), aceştia fiind evacuaţi din cauza unui miros înţepător ce s-a stabilit că avea ca sursă un spray lacromogen. În prezent, activitatea s-a reluat în AIS.

1341 afișări

Potrivit purtătorului de cuvânt al Aeroportului Sibiu, Alexandra Păcurar, se estimează că 650 de pasageri au fost afectaţi de incidentul din incinta AIS.

„Situaţia a revenit la normal pe Aeroport. Ca urmare a acestui incident, cinci curse vor decola cu întârziere. Estimăm că au fost afectaţi un număr de 650 de pasageri”, a spus Păcurar.

Pasagerii ar fi trebuit să zboare cu cursele de Basel, Antalya, Munchen – două avioane şi Londra.

Citeşte şi: ALERTĂ pe Aeroportul Sibiu: Peste 400 de persoane au fost evacuate din cauza unui miros înţepător/ ISU Sibiu a identificat sursa posibilă | FOTO, VIDEO

Reprezentanţii ISU Sibiu au fost solictaţi să intervină pentru a identifica substanţa necunoscută emanată, aceştia găsind un spray lacrimogen.

„ISU Sibiu a fost solicitat să intervină la Aeroportul Sibiu pentru identificarea unei substanţe necunoscute, emanate în aeroport. Imediat, la locul evenimentului s-au deplasat echipaje de pompieri cu autospeciale de intervenţie şi ambulanţe SMURD. Echipa CBRN a ISU Sibiu a acţionat imediat pentru prelevarea probelor de aer, în vederea identificării substanţei. A fost găsit un spray cu substanţă care provoca iritaţii, presiune la nivelul căilor respiratorii şi a ochilor”, a spus Ramona Nistor, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu.

În acest caz a fost deschisă o anchetă pentru a se stabili cum a ajuns acel spray în incinta Aeroportului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici