Cinci muncitori întorşi din China, izolaţi acasă din cauza coronavirusului

Cinci muncitori - 4 din Brăila şi 1 din Tulcea - care s-au întors din China vor sta izolaţi în propriile case două săptămâni. Doi dintre ei au mers la spital preventiv, pentru a fi consultaţi.

660 afișări
Imaginea articolului Cinci muncitori întorşi din China, izolaţi acasă din cauza coronavirusului

Cinci muncitori întorşi din China, izolaţi acasă din cauza coronavirusului. Sursă foto: Profimedia

Cei cinci muncitori români au lucrat într-o provincie învecinată oraşului Wuhan, în care a izbucnit epidemia. Duminică, ei s-au prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Brăila pentru a fi consultaţi.

Medicii au stabilit că nu prezintă simptome ale infecţiei cu coronavirus şi au decis să-i trimită acasă, recomandându-le 14 zile de izolare la domiciliu.

„Doi au venit aseară (duminică seara-n.r.) la UPU, bărbaţii nu sunt bolnavi, ei nu au simptome. Au venit la medic ca măsură de precauţie, ştiu că li s-a recomandat să stea acasă în următoarele zile”, a declarat, pentru MEDIAFAX, directorul Spitalului Judeţean Brăila, Delia Râşnoveanu.

Grupul de muncitori care s-a întors din China este format din patru brăileni şi un tulcean. Toţi vor sta acasă timp de două săptămâni şi vor respecta o serie de proceduri în cazul în care se vor simţi rău.

„La apariţia oricărui simptom, mai ales febră sau tuse, ei trebuie să sune la 112. Conform procedurii, dacă se simt rău, ei nu merg la spital, la domiciliul lor se deplasează o ambulanţă specială care realizează transferul pacientului la Bucureşti, la Matei Balş. Oamenii sunt monitorizaţi zilnic prin medicul de familie. Vor sta izolaţi timp de 14 zile pentru că este perioada în care poate să apară virusul. Nu este motiv de panică, este o procedură normală, orice persoană care vine dintr-o zonă cu astfel de probleme trebuie luată în evidenţă şi monitorizată”, a declarat directorul DSP Brăila, Gabriel Ciochină.

Până în prezent, în urma infecţiei cu coronavirus peste 360 de persoane, cele mai multe din China, au murit.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici