Cinci noi decese provocate de gripă. Printre victime, doi tineri

Cinci noi decese provocate de gripă sunt anunţate vineri. Printre victime se numără şi o femeie de 38 de ani din Sibiu şi un tânăr de 26 de ani din Prahova.

2631 afișări
Imaginea articolului Cinci noi decese provocate de gripă. Printre victime, doi tineri

Cinci noi decese provocate de gripă. Printre victime, doi tineri

Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, o femeie de 38 de ani din judeţul Sibiu, cu probleme medicale şi nevaccinată, a murit după ce a fost confirmată cu virus gripal tip A, subtip H3.

De asemenea, un bărbat în vârstă de 67 de ani din Ilfov, şi acesta cu alte boli şi nevacciant, a murit, confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09.

Celelalte trei victime sunt: un bărbat de 41 de ani din judeţul Constanţa, o femeie de 44 de ani din Dolj şi un bărbat de 26 de ani din judeţul Prahova. În cazul bărbatului din Constanţa şi al femeii din Dolj antecedente vaccinale sunt necunoscute, iar tânărul din Prahova era nevaccinat. Cu toţii aveau şi alte probleme medicale.

Nunmărul deceselor provocate de gripă ajunge astfel la 23.

Joi a fost declarată oficial epidemia de gripă în România, în condiţiile în care în ţară erau raportate peste 7.000 de cazuri de gripă clinică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici