Cinci oameni au primit îngrijiri după conflictul dintre manifestanţi şi jandarmi

Cinci persoane au primit îngrijiri după conflictul dintre manifestanţi şi jandarmi, una dintre acestea, care susţine că a fost bătută de jandarmi, fiind dusă la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

556 afișări
Imaginea articolului Cinci oameni au primit îngrijiri după conflictul dintre manifestanţi şi jandarmi

Cinci oameni au primit îngrijiri după conflictul dintre manifestanţi şi jandarmi (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Coordonatorul SMURD Bucureşti, Bogdan Opriţa, a declarat pentru MEDIAFAX că a înregistrat şase apeluri pentru Piaţa Universităţii, pentru cinci persoane fiind solicitată intervenţia echipajelor medicale după izbucnirea incidentelor.

Opriţa a precizat că este vorba de o persoană cu entorsă, o alta care a primit îngrijiri după ce a inhalat gaze lacrimogene, iar alte trei, un bărbat şi două femei, pentru agresiuni.

Bărbatul, care a spus că a fost bătut de jandarmi, a fost transportat la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Medicul Bogdan Opriţa a mai spus că înainte de izbucnirea conflictului din Piaţa Universităţii, SMURD a acordat ajutor medical unei persoane cu traumatism cranio-cerebral minor.

Conflictul dintre unii manifestanţi şi jandarmi a izbucnit în jurul orei 22.45, în Piaţa Universităţii, unde forţele de ordine au fost atacate cu pietre, garduri şi sticle.

Jandarmii au "măturat" Bulevardul Magheru, fugărindu-i pe manifestanţii agresivi către străduţele laterale.

În zona intersecţiei cu Galeriile Oriozont, jandarmii au intrat în forţă şi au reuşit să prindă 30-40 de manifestanţi care aruncau cu pietre.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici