Cinci persoane reţinute, după ce ar fi înşelat 34 de firme cu transporturi pe care nu le-au plătit

Cinci persoane au fost reţinute de poliţiştii din Sibiu în cadrul unui dosar penal pentru înşelăciune în formă continuată şi tăinuire. Acestea sunt bănuite că au înşelat 34 de firme cărora nu le-au plătit transporturile de marfă efectuate.

439 afișări
Imaginea articolului Cinci persoane reţinute, după ce ar fi înşelat 34 de firme cu transporturi pe care nu le-au plătit

Cinci persoane reţinute, după ce ar fi înşelat 34 de firme cu transporturi pe care nu le-au plătit

Poliţiştii au făcut în acest caz, joi, 7 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov şi au dus la audieri la sediul IPJ Sibiu 5 persoane.

În urma cercetărilor s-a stabilit că în perioada mai – august 2022, administratorul unei firme din Bucureşti, având ca obiect de activitate intermedierea transporturilor de mărfuri, împreună cu alte persoane care ar fi pretins că sunt reprezentanţi ai aceleiaşi societăţi, au postat anunţuri pe un site de profil, în baza cărora au fost contactaţi de persoanele vătămate în vederea efectuării transporturilor către diferiţi beneficiari.

Ulterior prestării serviciilor de transport, firmele vătămate au înaintat documentele care au stat la baza relaţiei comerciale şi au aşteptat ca societatea să plătească, lucru care însă nu s-a întâmplat.

Din cercetările efectuate până în acest moment, în această situaţie se regăsesc 34 de firme, cărora li s-a creat un prejudiciu în valoare de 427.445,79 lei.

În urma probatoriului administrat, faţă de cele 5 persoane, două femei în vârstă de 32 şi 33 de ani, ambele din judeţul Ilfov, şi 3 bărbaţi, în vârstă de 23, 28 şi 35 de ani, din municipiul Bucureşti şi judeţele Galaţi şi Prahova, a fost dispusă măsura reţinerii pentru o durată de 24 ore.

Vineri, aceştia urmează să fie prezentaţi procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu pentru dispunerea altor măsuri preventive.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici