Cinci psihologi oferă consiliere gratuită celor implicaţi în incendiul de la Piatra Neamţ

  • O reacţie acută la stres durează, de regulă, 3-4 săptămâni
  • La unii pacienţi, reacţia acută la stres persistă şi după acest interval
  • Există şi oameni care oferă şi nu aşteaptă nimic în schimb.
138 afișări
Imaginea articolului Cinci psihologi oferă consiliere gratuită celor implicaţi în incendiul de la Piatra Neamţ

Cinci psihologi oferă consiliere gratuită celor implicaţi în incendiul de la Piatra Neamţ

O echipă formată din cinci psihologi s-au oferit să acorde consiliere gratuită rudelor celor decedaţi în incendiul de la ATI Neamţ, dar şi personalului medical.

Viorica Cucu face parte din echipa de psihologi voluntari. Lucrează ca psiholog şi psihoterapeut de peste 20 de ani. Ea a fost alături de cadrele medicale de la Neamţ încă din seara incendiului.

Îşi ascultă pacienţii, le oferă suport emoţional şi îi incurajează. Aşa a făcut şi cu una dintre asistentele prezente în salon în momentul incendiului.

„Pe una dintre doamnele asistente am consiliat-o personal la pat, am fost duminică, am fost luni şi în continuare monitorizez situaţia ei psihologică prin telefon. În momentul în care nu vorbeşte cu cineva sau nu are ocupaţie îi apar imagini cu fumul , cu pacienţii , cu focul care ardea pe echipamentul ei”, povesteşte Viorica Cucu.

„Un coleg asistent medical care mi-a cerut consiliere în alt loc decât spitalul fiindcă a afirmat că simte nevoia să evite spitalul pentru câteva zile, deoarece îi aminteşte de evenimentul traumatizant. Toţi consideră, pentru fiecare client sau pentru fiecare pacient care trăieşte sau a decedat, că ar fi putut să facă ceva mai mult. În cazul acesta, desigur, toţi consideră că puteau face mai mult”, explică psihologul.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici