Cinci tineri au fost să filmeze Carpaţii la cota 10.000. Află povestea lor

  • La Cota 10.000 îţi arată alergarea montană şi frumuseţile României
  • Cinci tineri, din domeniul IT şi marketing, au făcut pariu cu înălţimile Carpaţilor şi au câştigat
  • Documentarul a primit un premiu pentru producţie, la Transylvania Mountain Festival
1045 afișări
Imaginea articolului Cinci tineri au fost să filmeze Carpaţii la cota 10.000. Află povestea lor

Cinci tineri au fost să filmeze Carpaţii la cota 10.000. Află povestea lor

La Cota 10.000 este un film documentar independent, realizat de 5 tineri pasionaţi de alergare montană.

Nu sunt toţi sportivi profesionişti, ci provin din domeniul IT şi marketing. Şi-au propus să urce pe mai multe vârfuri montane din Carpaţi, astfel încât să însumeze altitudinea de 10.000 de metri şi au reuşit.

Au filmat toată aventura lor şi au surprins şi imagini spectaculoase cu frumuseţile şi peisajele superbe ale munţilor României.

Radu Restivan, regizor: Pur şi simplu am vrut să pun împreună două lucruri pe care le apreciez foarte mult: alergarea montană şi România, ţara asta frumoasă în care trăim. Carpaţii pentru mine cred că sunt rădăcina. Oricât de cheesy ar suna, sunt motivul pentru care m-am întors acasă. Această experienţă m-a ajutat să-mi îndeplinesc visul de a ajunge pe mai multe vârfuri.

Au întâmpinat şi multe provocări pe parcursul filmărilor, dar au reuşit să creeze o poveste minunată.

Radu Restivan, regizor: Cel mai mare challenge este că proiectul ăsta s-a desfăşurat complet în pandemie, iar pe durata filmărilor propriu zise, a fost un challenge de a coordona o echipă de 8 oameni, care am făcut toată România.

Echipa a plecat de la Bucureşti şi a mers pe tura Retezat, Făgăraş, Bucegi, Ciucaş şi Ceahlău, în 6 zile. ”La Cota 10.000” a câştigat deja un premiu special pentru producţie, la Transylvania Mountain Festival. Vei putea vedea şi tu documentarul în viitorul apropiat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici