Cinci tineri din Suceava, audiaţi după percheziţiile la o grupare specializată în infracţiuni cu violenţă

Cinci tineri din judeţul Suceava sunt audiaţi, vineri după-amiază, de poliţişti, în urma percheziţiilor care au vizat o grupare specializată în infracţiuni cu violenţă, ancheta fiind deschisă după ce un bărbat a ajuns la spital, inconştient, după ce a fost bătut cu pumnii, picioarele şi cu răngi.

115 afișări
Imaginea articolului Cinci tineri din Suceava, audiaţi după percheziţiile la o grupare specializată în infracţiuni cu violenţă

Suceava:Cinci tineri audiaţi după percheziţiile la o grupare specializată în infracţiuni cu violenţă (Foto: Shutterstock / Mediafax Foto)

Potrivit Poliţiei Judeţene Suceava, Poliţia municipiului Suceava a fost sesizată, în 25 iulie, de personalul medical de la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean Suceava că la această unitate a fost adus un bărbat de 33 de ani, din localitate, inconştient, care părea să fi fost victima unei agresiuni, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Din primele verificări a rezultat că el a fost găsit de doi prieteni, căzut pe o alee din parcul central al municipiului Suceava.

Bărbatul a fost examinat medico-legal, el prezentând contuzii cu echimoze, hematoame, plăgi contuze, fractură de piramidă nazală şi masiv facial, leziuni ce s-au putut produce prin loviri cu obiecte contondente, iar rănile au necesitat 30 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare.

În urma cercetărilor s-a stabilit că, în dimineaţa de 25 iulie, în zona parcului central, bărbatul a avut un conflict cu un grup de tineri, care l-au agresat.

Cauza a fost preluată de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale de la Poliţia Judeţeană Suceava, iar din cercetările făcute de aceştia a rezultat că un număr de cinci persoane, cu vârste cuprinse între 21 şi 36 de ani, din municipiul Suceava şi comuna Şcheia, bănuite şi de săvârşirea unor alte fapte penale, au avut un comportament violent.

În acest sens, inclusiv în noaptea de 24 spre 25 iulie, unii din membrii grupului au mers într-un club din municipiul Suceava, intrând în conflict cu bărbatul de 33 de ani.

Ulterior, cei cinci s-au organizat în vederea aplicării unei corecţii bărbatului de 33 de ani, blocându-l pe acesta cu două autoturisme la ieşirea din club. Bărbatul a încercat să fugă pentru a scăpa, însă a fost ajuns de cei cinci în parcul central din municipiul Suceava şi a fost lovit în mod repetat cu pumnii, picioarele şi răngi.

Cercetările în acest caz au fost continuate pentru loviri sau alte violenţe, dar urmărirea penală a fost extinsă, vizând şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, precizează sursa citată.

Vineri dimineaţă, 20 de poliţişti judiciarişti de la Serviciul de Investigaţii Criminale şi de la Poliţia municipiului Suceava, sprijiniţi de luptători din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale - IPJ Suceava, au făcut cinci percheziţii domiciliare, fiind emise mandate de aducere pe numele agresorilor.

Cei cinci au fost duşi la sediul Poliţiei Judeţene Suceava, unde vor fi audiaţi, urmând să fie prezentaţi Parchetului şi ulterior instanţei cu propunere de instituire a măsurilor preventive.

În timpul percheziţiilor au fost ridicate mai multe bunuri cu valoare probatorie în cauză, mai arată Poliţia Suceava, care adaugă că ancheta este continuată de poliţişti sub coordonarea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici