Cincizeci de camere video vor fi montate în Mangalia, pentru scăderea numărului de infracţiuni

Cincizeci de camere video vor fi montate, în următoarele luni, în municipiul Mangalia, pentru scăderea numărului de infracţiuni, urmând ca şi staţiunile din sudul litoralului să fie monitorizate prin acest sistem, valoarea totală a proiectului fiind de aproximativ 200.000 de euro.

337 afișări
Imaginea articolului Cincizeci de camere video vor fi montate în Mangalia, pentru scăderea numărului de infracţiuni

Cincizeci de camere video vor fi montate în Mangalia, pentru scăderea numărului de infracţiuni (Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)

Consiliul Local Mangalia a votat, marţi, într-o şedinţă ordinară, un proiect de hotărâre privind implementarea unui sistem de supraveghere video în oraş şi în staţiunile din sudul litoralului.

Conform deciziei aleşilor locali, proiectul va fi finanţat din taxa de linişte pe care municipalitatea o încasează de la agenţii economici.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Mangalia, într-o primă etapă, după îndeplinirea procedurilor legale, vor fi montate aproximativ 50 de camere video în cele mai importante zone ale oraşului.

"În urma analizelor făcute împreună cu reprezentanţii Poliţiei, am identificat zonele cu cel mai mare risc de infracţionalitate. Acelea vor fi primele zone monitorizate video. Centrul de comandă şi supraveghere va fi la sediul Poliţiei Locale", a arătat primarul Cristian Radu.

Întregul proiect prevede instalarea a peste 300 de camere de supraveghere,atât în Mangalia cât şi în staţiunile Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter, Neptun şi Olimp.

"Deocamdată începem cu cele 50 de camere, iar ulterior, în funcţie de încasările taxelor extrabugetare, vom continua până la acoperirea tuturor străzilor din oraş şi staţiuni", a mai spus primarul.

Cele 50 de camere video vor fi montate în Mangalia în următoarele luni, valoarea acestora fiind de aproximativ 30.000 de euro, în timp ce costul întregului proiect se apropie de 200.000 de euro.

Potrivit statisticilor oficiale, numărul de infracţiuni în zonele supravegheate video ar putea scădea cu până la 40%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici