Cincizeci de români implicaţi în cea mai mare reţea de hoţi de cupru din Catalunia, arestaţi

Cincizeci de bărbaţi de naţionalitate română au fost capturaţi de poliţia din Barcelona în urma unei operaţiuni spectaculoase în care a fost implicat şi un elicopter, ei fiind suspectaţi că ar face parte din cea mai mare reţea de hoţi de cupru cu care Catalunia a avut de-a face, relatează El Pais.

265 afișări
Imaginea articolului Cincizeci de români implicaţi în cea mai mare reţea de hoţi de cupru din Catalunia, arestaţi

Cincizeci de români implicaţi în cea mai mare reţea de hoţi de cupru din Catalunia, arestaţi (Imagine: Shutterstock/Publimedia)

În prezenţa unui elicopter care a survolat zona pentru a vedea eventuali suspecţi care încearcă să scape, 180 de poliţişti au percheziţionat nouă locuinţe aflate în trei clădiri din cartierul Sant Martí, toate arestările fiind făcute marţi dimineaţă, între 6.00 şi 10.30 ora locală.

Toţi cei 52 de oameni reţinuţi au fost români, cu excepţia a două persoane, între care o femeie de origine spaniolă. Poliţia încă mai caută 30 de suspecţi, care nu se aflau în locuinţe la momentul raidului, conform inspectorului de poliţie Ignasi Teixidó.

Reţeaua este acuzată că opera în Barcelona, Lleida, Girona şi în special în zona catalană a Pirineilor.

Poliţiştii spun că membrii reţelei nu numai că furau cupru din tot felul de locuri precum trenuri, telefoane, lifturi sau alte instalaţii, ci aveau şi infrastructura necesară pentru a trata şi topi metalul, pentru a-l vinde apoi mai departe.

Numărul furturilor de cupru în Catalunia a crescut cu 139 la sută în ultimul an, la 3.800 de fapte reclamate de la 1.485 în 2009, conform datelor procurorilor.

"Trăim din fier vechi. Unde sunt banii? Dacă ai cupru, ai bani!", a afirmat pentru El Pais o femeie pe nume Mihaela Ursa, în vârstă de 22 de ani, al cărei soţ s-a numărat printre cei arestaţi marţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici