Cine a plecat şi cine a revenit pe platformă după achiziţionarea Twitter de către Elon Musk

De la achiziţionarea de către Elon Musk, aproape un milion de oameni au abandonat aplicaţia.

1467 afișări
Imaginea articolului Cine a plecat şi cine a revenit pe platformă după achiziţionarea Twitter de către Elon Musk

Cine a plecat şi cine a revenit pe platformă după achiziţionarea Twitter de către Elon Musk

De când Elon Musk a cumpărat Twitter pentru 44 de miliarde de dolari, tweet-urile care comunică abandonul de pe reţeaua de socializare au crescut exponenţial. Potrivit unui articol din MIT Technology Review, revista online a Institutului de Tehnologie din Massachusetts, din 27 octombrie, când Musk a aterizat pe platformă în calitate de nou proprietar, peste un milion de conturi au părăsit aplicaţia.

Bot Sentinel, care monitorizează zilnic activităţile a peste 3 milioane de conturi, a văzut că din ziua achiziţiei şi până la 1 noiembrie, peste 870.000 de conturi au dezactivat profilul, iar 497.000 au fost însă suspendate.

Fondatorul Bot Sentinel, Christopher Bouzy, a indicat achiziţia de către magnatul originar din Africa de Sud drept principalul motiv al achiziţiei şi, în special, din cauza discursului instigator la ură. Potrivit unui studiu realizat de Network Contagion Research Institute, în următoarele 12 ore cuvântul „negru” a înregistrat o creştere de 500% pe platformă. În acest context, multe celebrităţi, personalităţi publice foarte urmărite, au părăsit Twitter. Alţii, în schimb, au văzut lumina pe cea mai discutată reţea socială din ultimii ani.

Trump nu se întoarce

Donald Trump nu se va întoarce pe Twitter, în ciuda faptului că Elon Musk a efectuat un sondaj pentru a decide readucerea lui. Fostul şef de la Casa Albă are propria reţea.

Kanye West, cunoscut drept Ye, fusese suspendat pentru o atitudine antisemită. În noaptea de 21 noiembrie, contul lui a revenit la viaţă. Un tweet de testare mai întâi, aşa cum fac cântăreţii cu microfonul. 

Alte profiluri pe care Musk le-a readus pe platforma sa sunt oarecum discutabile. Un exemplu este Andrew Tate, un influencer britanic şi fost kickboxer, care a fost eliminat din platformă în 2017 pentru că a susţinut că şi femeile „ar trebui să fie considerate responsabile atunci când suferă violenţă sexuală”.

De asemenea, controversată este revenirea pe Twitter a lui Jordan Peterson, un psiholog canadian, care în 2018 folosise cuvinte jignitoare la adresa actorului transgender Elliot Page. După ce a fost interzis, el a înregistrat un videoclip de 15 minute pe YouTube în care susţinea că preferă „moartea decât ştergerea tweet-ului”.

Exodurile

Lista vedetelor sociale care au plecat odată cu debutul conducerii Musk continuă să se mărească. Printre cele mai importante nume care au decis să-l abandoneze reţeaua se numără Philipp Schiller, vicepreşedintele Apple, care şi-a şters contul. Alţii, în schimb, au ales să-şi păstreze profilul deschis, dar nu mai postează.

Este cazul Shonda Rhimes, creatoarea unui serial celebru la Fox, care a scris pe profilul ei: „Nu voi rămâne pe Twitter să aştept să văd ce are în minte Elon. Salutări". La fel actriţa Toni Braxton. Explicaţia cântăreţei este mai detaliată: „Sunt şocată şi îngrozită de „libertatea de exprimare” pe care am văzut-o pe această platformă de la achiziţionarea lui Musk. Discursul instigator la ură sub vălul „libertăţii de cuvânt” este inacceptabil; aşa că aleg să nu rămân pe Twitter, pentru că nu mai este un spaţiu sigur pentru mine şi copiii mei”.

Alte cazuri sunt modelul Gigi Hadid, care şi-a justificat abandonul printr-o postare pe Instagram, în timp ce Whoopi Goldberg a spus într-un program de televiziune: „Am terminat cu Twitter, poate dacă într-o zi se linişteşte revin”.

Platformele alternative, puţin cunoscute

În octombrie anul trecut, Pew Research Center, un centru de cercetare american, a efectuat o investigaţie aprofundată asupra reţelei de socializare a lui Trump, relaţionând-o cu alte şase reţele alternative de social media: Telegram, Parler, Rumble, Gettr, Bitchute şi Gab.

Datele culese vizează notorietatea în rândul adulţilor americani, regularitatea cu care se obţine informaţiile pe acele platforme, acurateţea ştirilor raportate şi subiectele cele mai frecvente care sunt tratate.

Printre reţelele sociale alternative, cea mai cunoscută de către adulţii americani este Parler. Cel puţin 35% dintre cei intervievaţi au auzit cel puţin o dată. Telegram şi Truth Social urmează cu 27%. Toate celelalte patru nu ajung la 20%, semn că, deocamdată, distribuţia pe scară largă a acestor aplicaţii nu a avut loc. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici