Cine ar fi crezut? Fructele şi legumele, consumate în extrasezon, te pot îmbolnăvi

  • Fructele şi legumele consumate în extrasezon ne pot îmbolnăvi
  • Organismul se coordonează cu anotimpurile şi poate fi dezechilibrat foarte uşor
  • Iarna ar trebui să evităm roşiile, castraveţii şi să consumăm murături
2823 afișări
Imaginea articolului Cine ar fi crezut? Fructele şi legumele, consumate în extrasezon, te pot îmbolnăvi

Fructe şi legume Sursă foto: Profimedia

 

Când vorbim de fructe şi legume, te gândeşti automat la un stil de viaţă sănătos. Adina Rusu, medic nutriţionist, ne atrage însă atenţia că aceste alimente consumate în exces, în extrasezon, ne pot îmbolnăvi. 
 
Organismul nostru se cordonează cu anotimpurile, iar când mâncăm fructe sau legume care nu cresc în emisfera noastra, îl dezechilibrăm. Nici ce este produs în seră nu ne ajută. Spre exemplu, iarna ar trebui să evităm roşiile, castraveţii şi să mâncăm murături sau ce punem la conservat, în toamnă.
 
„Vor avea efecte nocive asupra organismului crescând riscul de obezitate şi de sindrom metabolic. Ne putem confrunta cu diabet sau boli cardiovasculare”, a explicat Adina Rusu. 
 
Vara ar fi bine să uităm de portocale. În această perioadă trebuie să mâncăm fructe şi legume de sezon, iar unele dintre acestea sunt roşiile, castraveţii, ardeiul sau piersicile şi zmeura.
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici