Cine este cea mai faimoasă persoană din oraşul sau satul tău? Un instrument digital te ajută să explorezi întreaga lume

  • O hartă online interactivă şi fascinantă, ce îţi va stârni curiozitatea şi îmbogăţi cunoaşterea.
  • Nu doar pentru iubitorii de geografie, artă sau istorie, ci pentru oricine vrea să afle mai multe despre personalităţile care au adus schimbări în ţara lor sau la nivel global.
2311 afișări
Imaginea articolului Cine este cea mai faimoasă persoană din oraşul sau satul tău? Un instrument digital te ajută să explorezi întreaga lume
Un designer de hărţi şi geograf finlandez, Topi Tjukanov, a creat o hartă digitală cu acces gratuit prin care putem explora lumea de la un click distanţă. 
 
Prin intermediul locului naşterii a două milioane de oameni notabili din ultimii 5.000 de ani, aflăm istoria fiecărei zone de pe glob.
 
Cu un singur click poţi ajunge în orice zonă de pe glob şi vedea ce personalităţi s-au născut în diversele oraşe. Apoi, dând click pe numele lor, afli cât de „celebri” sunt la nivel mondial, ce gen au şi dacă mai sunt sau nu în viaţă.
 
Pe harta online poţi bifa şi categorii: cultură, ştiinţă, leadership, sporturi & jocuri, pentru a vedea numele marcante în aceste domenii.
 
Alegând România pe hartă, la o privire, putem vedea nume, printre altele, precum Mircea Eliade, Ellie Wiesel, Angela Similea, Constantin Noica, Nicolae Steinhardt, Regele Mihai I, Mimi Brănescu, Nicolae Ceauşescu, Constantin Brâncuşi, Nadia Comăneci, Emil Cioran, Viorica Dăncilă, Liviu Dragnea, Macanache. 
 
Iar dacă priveşti întreg globul, sunt mai multe nume cu rating ridicat, adică, „toată lumea” le ştie: William Shakespeare, Freddie Mercury, J.R.R. Tolkien, Salman Rushdie, Björk, Jackie Chan, Frida Kahlo, Mozart, Homer, Dostoievski, Albert Camus, Marilyn Monroe, Salvador Dali, Picasso, Michael Jacskon, Rihanna, Bob Dylan, Elvis Presley, Bob Marley.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici