Cine este Mihaela Anghel, asistenta care a devenit prima persoană vaccinată din România GALERIE FOTO

  • O asistentă medicală în vârstă de doar 26 de ani a devenit primul român vaccinat
  • Mihaela Anghel este asistentă de patru ani la Institutul Matei Balş
  • Şi-a ales această meserie după o operaţie de apendicită
  • Vaccinul e salvarea noastră, îţi spune Mihaela
8030 afișări
Imaginea articolului Cine este Mihaela Anghel, asistenta care a devenit prima persoană vaccinată din România GALERIE FOTO

Cine este Mihaela Anghel, asistenta care a devenit primul român vaccinat din România

A îngrijit primul pacient infectat cu SARS-COV-2 din România şi a fost prima care a primit vaccinul împotriva acestei boli. Mihaela Anghel este asistentă la Institutul Matei Balş, iar duminică dimineaţă, pe 27 decembrie, a primit serul de imunizare. 
 
De 4 ani lucrează ca asistent medical. E din Dâmboviţa, dar locuieşte la 30 de kilometri de Bucureşti, iar în fiecare zi face naveta ca să ajungă la muncă. Meseria şi-a ales-o încă din copilărie, după ce a fost operată de apendicită. 
 
„Aveam în jur de 8-9 ani dar de atunci am zis gata asta e meseria mea şi nu o să o schimb. Şi am ajuns aici.
 
Cred că atunci când trebuie să ne alegem meseria trebuie să şi simţim că asta vrem cu adevărat şi eu asta simt şi nu aş putea să mă văd făcând altceva. Şi nu aş schimba nimic din ceea ce fac”, a spus Mihaela Anghel pentru Aleph News
 
La început lucra fără oprire, a fost de gardă de Crăciun, acum ia o pauză scurtă. Pe cei dragi îi vede doar cu testul negativ în mână. Mihaela îţi spune că cel mai mult o afectează tinerii care ajung în stare gravă la spital. 
 
Ne gândim că am putea să fim şi noi în locul lor. Asta e boala şi nu putem să o oprim când vrem noi şi cum vrem noi. Pur şi simplu ne-am învăţat să ne luăm energie şi ne-am gândit că dacă şi noi ne degradăm emoţional nu ajungem nicăieri şi nu am mai putea să tratăm pacienţii.
 
Credeţi că vaccinul este salvarea noastră, a tuturor? 
 
Da, eu aşa cred. Sper să creadă toată lumea treaba asta pentru că toţi ne-am săturat de acest lucru. E foarte greu”, a mai spus Mihaela. 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici