Cine poate asculta convorbirile tuturor românilor? O femeie şi-a reclamat la OPC vecinul care "dezbină familii"

O femeie din localitatea buzoiană Cătina a reclamat un consătean la Oficiul pentru Protecţia Consumatorului pe motiv că ar deţine un aparat de ascultat convorbirile "tuturor românilor din ţară", cu care ar afla subiectele la examene şi cu care ar "dezbina familii".

5163 afișări
Imaginea articolului Cine poate asculta convorbirile tuturor românilor? O femeie şi-a reclamat la OPC vecinul care "dezbină familii"

Cine poate asculta convorbirile tuturor românilor? O femeie şi-a reclamat la OPC vecinul care "dezbină familii" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit comisarului şef al Oficiului pentru Protecţia Consumatorului (OPC) Buzău, Nicuşor Dinulescu, reclamaţia a fost transmisă prin poştă. În scrisoare reclamanta menţionează că "subnumitul M.P. din comuna Cătina lucrează la o societate de telefonie şi are în casa lui un aparat care se folosea în securitate, iar cu acest aparat ascultă convorbirile tututor cetăţenilor din ţară, folosindu-se de acest aparat depistează subiectele care se dau la concursurile pe care numai el le câştigă şi fură astfel dreptul colegilor lui. Acest aparat îl are de mulţi ani şi este de la fostul lui şef".

În aceeaşi scrisoare reclamanta mai susţine că vecinul ei s-ar folosi de aparatul respectiv pentru a asculta convorbirile intime, iar discuţiile le-ar stoca şi s-ar folosi de ele pentru a destrăma familii fericite: "Cu acest aparat depistează intimităţile unor familii făcând multe dezbinări având casete şi audio şi video în casa lui".

În aceste condiţii, buzoianca cere comisarilor de la Protecţia Consumatorilor să ia atitudine şi să-i confişte aparatul consăteanului său: "Vă rog frumos, dacă este posibil, să i se ia acest aparat şi aş dori să nu-i aduceţi la cunoştinţă acestui individ reclamaţia mea pentru că mă tem de familia lui, sunt nişte persoane foarte periculoase".

Odată primită o reclamaţie, comisarii de la OPC ar trebui să verifice dacă cele sesizate se confirmă, însă în acest caz directorul OPC, Nicuşor Dinulescu, susţine că nu stă în competenţele instituţiei pe care o conduce să ancheteze un astfel de caz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici